Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Fler spelare hoppar av omstarten i NHL

Efter att det blev känt att NHL ska återuppta säsongen blev det känt att Calgary Flames back Travis Harmonic inte kommer till start. Nu hoppar ytterligare fem spelare av omstarten.

Från lördagen den 1 augusti kommer NHL att återuppta den avbrutna säsongen med spel i Edmonton och Toronto. Så här skrev NHLPA-chefen Don Fehr i ett uttalande om omstarten:

"Det här är ett betydelsefullt steg för spelarna och klubbägarna och för vår sport i dessa svåra och osäkra tider".

LÄS MER: Från frihet i Sverige till karantän i NHL

Tätt efter att beskedet kom valde backen Travis Harmonic, till vardags i Calgary Flames, att avstå spel. Han meddelade i ett offentligt uttalande under lördagen att beslutet beror på hans sjuka barn.

– Vår lilla dotter blev sjuk med andningsproblem förra året. Under den hemskaste veckan i våra liv kunde vi inte hjälpa henne på annat sätt än att hålla hennes lilla hand, kyssa hennes huvud och be.

– Oron över vad som skulle hända om hon om hon ådrog sig covid-19 får mig att ta det här beslutet. Jag älskar hockey och önskar att jag kunde snöra på mig skridskorna och hjälpa laget att vinna. Men familjen kommer alltid först.

Nu kommer beskedet att ytterligare fem spelare väljer att gå samma väg som Harmonic, enligt Sportbladet. Det gäller Karl Alzner (Montreal Canadiens), Steven Kampfer (Boston Bruins), Mike Green (Edmonton Oilers), Roman Polák (Dallas Stars) och Sven Baertschi (Vancouver Canucks).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.