Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Finska Jere Innala klar för Frölunda

Frölunda har säkrat upp en intressant värvning. 24-årige finske stjärnan Jere Innala har presenterats av klubben.

Nu är de flesta europeiska säsonger över och som vanligt innebär det att nyförvärven börjar trilla in i SHL. För Frölundas del inleddes lördagen med att presentera ett finskt framtidsnamn.

Vänsterforwarden Jere Innala är nämligen klar för spel i Göteborg. 24-årigen kommer senast från Helsingfors IFK och har skrivit ett tvåårskontrakt.

– Jag är förväntansfull och glad över att få spela för Frölunda. Jag vill ta nästa steg och utvecklas och det vet jag att jag kommer att göra i SHL och i ett topplag som Frölunda, säger han till Frölundas hemsida.

Fakta: Jere Innala

Född: 1998 i Hauho, Finland

Moderklubb: Kiekko-Ahma

Position: forward

Fattning: Vänster

Meriter: Liiga-mästare med HPK 2019 och VM-silver med Finland 2021

Övriga klubbar: Koovee, HPK, LeKi, Helsingfors IFK

Innala kommer från en stark säsong i Liiga där han stod för 48 poäng på 54 matcher, vilket gjorde att han vann den interna poängligan i Helsingfors.

– Det är en intensiv och kreativ spelare med spetsegenskaper. Han är i en bra ålder och har gjort många produktiva säsonger i den finländska ligan, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Bra skridskoåkare med bra skott

Innala blev finsk mästare med HPK säsongen 2018/19 och har även ett VM-silver från ifjol i bagaget. Om han ska beskriva sig själv som spelare säger han:

– Jag är en bra skridskoåkare med bra skott. Jag är explosiv och offensivt lagd, men inte bara. Laget och det hårda jobbet går i första hand.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.