Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Förre Frölundastjärnan Victor Olofsson uppges bli lagkamrat med brodern Jesper

Förre Frölundastjärnan Victor Olofsson ser ut att få ett angenämt sällskap i Buffalo Sabres.
Enligt Värmlands Folkblad ska tre år äldre brodern Jesper vara klar för NHL-klubben.
– Jag skrev faktiskt på ett kontrakt förra veckan. Det är en utländsk klubb, säger han till tidningen, utan att berätta vilken klubb det rör sig om.

Victor Olofsson hade ett enormt genombrott under sin sista säsong i Göteborg och med sina 27 fullträffar vann han hela SHL:s skytteliga säsongen 2017/18.

Succésäsongen mynnade ut i att Buffalo Sabres valde att plocka över prickskytten till sin organisation. Där blev det först en säsong i farmarligan innan förre Frölundastjärnan tog världens bästa hockeyliga med storm.

Victor Olofsson hade en otrolig första säsong i NHL och innan den olyckliga skadan, i början av året, spåddes förre Frölundastjärnan kunna nomineras till en av säsongens bästa rookies.

Får sällskap av bordern

Nu ser den Victor Olofsson att få välbekant sällskap i Buffalo Sabres. Enligt Värmlands Folkblad ska nämligen hans tre år äldre broder, Jesper, vara klar för klubben.

Jesper Olofsson har spelat de två senaste säsongerna i Färjestad och har suttit på ett utgående kontrakt. När säsongen, på grund av coronakrisen, tog slut i förtid var forwarden tydlig med att han var intresserad av att söka sig utomlands. Han tackade bland annat nej till en förlängning hos Färjestad.

För VF bekräftar Jesper Olofsson att han har gjort klart med en ny klubb, men vilken berättar han inte.

– Ja, jag skrev faktiskt på ett kontrakt förra veckan. Jag kan inte säga med vilken klubb, men det är en utländsk klubb och det borde bli officiellt ganska snart, säger han till tidningen.

Har inte spelat tillsammans

Både Jesper och Victor Olofsson är fostrade i Modo, men åldersskillnaden har gjort att de aldrig spelat tillsammans. Men nu ser det alltså ut som att de till slut får göra det – i världens bästa hockeyliga.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.