Rakhshani stor hjälte – sköt Frölunda till segern

Det krävdes förlängning mellan Luleå och Frölunda för att hitta en vinnare i den första semifinalen. Väl där klev Rhett Rakhshani fram och sköt in den avgörande pucken.
– Wow! Jag är jätteimponerad, säger Roger Rönnberg.

|

Frölunda slog ut Malmö med 4–1 i kvartsfinalserien och Luleå knockade ut de regerande mästarna Växjö med samma siffror. Två lag som därmed hade en dryg veckas vila tills semifinalserien skulle dra igång.

– Det märks att båda lagen har haft en veckas vila, säger Jonathan Sigalet efter den första perioden till C More.

Den första perioden då?

Jo, den började med en fin start av Frölunda innan Luleå skulle ta över allt mer och mer. Oscar Engsund fick två finfina lägen men Johan Mattsson kunde rädda.

Den första perioden i Luleå skulle bli mållös.

– Vi ser lite tröga ut i allt det vi gör, säger Roger Rönnberg i C More.

Det blev en desto mer händelserik andraperiod. Simon Hjalmarsson drog pucken precis över, Samuel Fagemo missade kanonläge och Mats Rosseli Olsen gjorde likaså.

Men Frölunda skulle ta ledningen efter att Jacob Peterson dragit iväg pucken mot mål och 19-åringen fick se pucken smita in bakom Joel Lassinantti.

Strax därefter prickade Simon Hjalmarsson stolpen bara för att senare få se Nils Lundkvist kvittera för sitt Luleå.

Backen räddade Frölunda

Efter att Viktor Ekbom åkt ut fick Jonathan Sigalet rädda öppet mål. En räddning som skulle visa sig avgörande för efter den räddningen kunde Joel Mustonen snärta in pucken för Frölunda.

Med fem sekunder kvar av den andra perioden skulle nästa mål komma – även det från Frölunda.

Anders Grönlund föste iväg pucken mot mål och Patrik Carlsson kunde styra in pucken.

– Vi rycker upp oss ganska mycket, säger Jacob Peterson i C More.

Luleå tryckte på i slutet av den tredje perioden för en reducering. Efter en utvisning på Brandon Gormley plockade Luleå målvakten. Då kunde Daniel Sondell skicka in reduceringen.

Med 63 sekunder kvar kunde Jesper Sondell även kvittera för sitt Luleå.

– Vi laddar om, säger Joel Lundqvist inför förlängningen till C More.

Rakhshani hjälte

När förlängningen väl var igång var det Frölunda som tryckte på gasen. Bortsett från när Luleå hade powerplay var det Göteborgarna som tryckte på för ett avgörande mål och det var bara Joel Lassinantti i hemmamålet som var i vägen.

Men efter dryga 17 minuter spel i sudden death fick 26-åringen kapitulera. Stor Frölundahjälte blev amerikanen Rhett Rakhshani som hade flera vassa chanser innan han satte det avgörande målet.

– Wow! Jag är jätteimponerad! Det är så häftigt att se hur grabbarna hanterar det, säger Roger Rönnberg.