Frölunda tog hem rond ett i SM-finalen

Frölunda fick en drömstart i finalserien. Seger med 5–3 mot Djurgården och förarsätet i jakten på SM-guldet.

|

Det märktes att publiken i Scandinavium väntar på att få uppleva ännu en SM-final. Inför nedsläpp stod stora delar av publiken upp. Men det var ändå Djurgården som började bäst i den här finalen.

Och Johan Mattsson, ja, han fortsatte att spela som han gjort under det här slutspelet och höll nollan i den första perioden.

En period där Ryan Lasch fick ett kalasläge efter att Sebastian Stålberg grävt fram pucken med Adam Reideborn räddade den gången.

Rädda skulle han dock inte göra när Ponthus Westerholm slet i offensiv zon och tvingade fram ett misstag som Jacob Peterson skulle hugga på. Den 19-årige forwarden gjorde inget misstag utan vispade in pucken med en backhand och fick taket i Scandinavium att lyfta.

– Det är klart att det är skönt! Jag försöker bara göra min gubbe och få den på mål och så gick den in. Jag hinner inte titta så mycket utan försöker bara gå på känsla, säger Peterson till C More.

I den andra perioden skulle det hetta till och det rejält. Allt som oftast med Dick Axelsson i huvudrollen.

Men det skulle även trilla in puckar på löpande band.

Först bjöd Djurgården på klapp-klapp-spel och Marcus Davidsson fick öppet mål och kunde kvittera.

Men mindre än minuten senare skulle Frölunda ta ledningen på nytt. Joel Mustonen hittade Jacob Moverare som hittade målet – först efter videobedömning från domarna.

Men den glädjen blev kortvarig.

För dryga minuten senare kunde Linus Hultström kvittera för Djurgården. Bara för att se Frölunda slå till dubbelt upp i powerplay.

Först var det Chay Genoway som dundrade in pucken till 3–2 för sitt Frölunda efter passning från Patrik Carlsson.

Sen visade Joel Lundqvist vägen för sitt Frölunda när han styrde in Brandon Gomleys skott till 4–2.

– Vi rycker upp oss spelmässigt, säger Max Friberg till C More.

Djurgården skulle reducera tidigt in i den tredje perioden när Dick Axelsson kunde pricka in pucken bakom Johan Mattsson.

Men något mer mål för Djurgården skulle det inte bli i den här matchen. Extra tufft blev det för Djurgården när Dick Axelsson visade ut sig med endast två och en halv minut av den tredje perioden.

Istället kunde Samuel Fagemo skicka in 5–3 i tom kasse.

Segern för Frölunda var lagets fjortonde raka på hemmais i SHL. En imponerande siffra som dessutom gör att Frölunda nu leder med 1–0 i matcher inför att serien fortsätter på tisdag uppe i Stockholm.