Erik Gudbranson till attack efter Nick Cousins tackling

Columbus Blue Jackets Erik Gudbranson tog lagen i egna händer och matade slag på Florida Panthers Nick Cousins efter en ful tackling.
– Jag kan inte kolla på det här, säger Viaplays expert Valentina Lizana.

ANNONS
|

Känslorna svämmade över när Florida Panthers gästade Columbus Blue Jackets under söndagsnatten. Det hela tog fart mer eller mindre direkt efter att pucken hade släppts i den tredje perioden.

Panthers Nick Cousins gick då stenhårt in i en sargduell med Blue Jackets back Gudbranson och tacklade honom, bakifrån. Gudbranson föll handlöst in i sargen och blev liggandes en kort stund innan han, rosenrasande, for upp och gav sig efter tacklaren.

– Oh ... den var ful, den var ful, säger Viaplays expert Håkan Södergren om tacklingen.

Något förvånande renderade tacklingen endast i en tvåminuters-utvisning, i stället för ett matchstraff, vilket bäddade för att det skulle hetta till igen.

ANNONS

Erik Gudbranson kunde nämligen fortsätta spela, om än med ett jack på näsan, och var tydligt ute efter att ge tillbaka när tillfälle gavs.

Och tillfälle gavs.

Cirka sex minuter senare var båda spelarna ute på isen och då valde Gudbranson att gå till attack genom att först brotta ner Nick Cousins och därefter mata slag mot honom medans han låg ner och försökte skydda sig.

– Nu måste de få bort honom, han ligger ju i fosterställning, Nick Cousins, utbrister kommentatorn Niklas Holmgren innan Håkan Södergren tar vid:

– Den var stygg, av Gudbranson, den var väldigt stygg. I det momentet så får du aldrig slå någon som ligger ner på isen, det är djupt ... det kommer kosta.

Valentina Lizana: ”Vill se tio matchers avstängning”

Attacken ledde till att Gudbranson fick matchstraff och att Florida Panthers fick ett långt powerplay som de kunde utnyttja genom att utöka till 3–1.

Matchen slutade 5-2 till Florida Panthers och i Viaplays studio efterlyste experten Valentina Lizana en lång avstängning på Erik Gudbranson.

– Jag kan inte kolla på det här, jag får ont i magen. Man ska aldrig slå på någon som ligger ner. Det här tillhör verkligen inte sporten, säger Viaplays expert Valentina Lizana och fortsatte:

ANNONS

– Jag skulle helst vilja se tio matcher. Det här får inte ske i sporten ishockey. Det hade kunnat gå väldigt illa, säger Lizana.

LÄS MER:Här är andra regeländringar i sportens värld som givit reaktioner

LÄS MER:Nylander spelade fram Torontos kross

Anmäl dig till nyhetsbrevet Johnssons sportguide

Andreas Johnsson ger dig det du behöver för att hänga med i sportsnacket – en lättsam guide till en snårig sportvärld.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS