Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Karlsson. Bild: JOEL MARKLUND
Erik Karlsson. Bild: JOEL MARKLUND

Efter trakasserierna – jagade Erik Karlsson för att slåss

En stor konflikt låg bakom att Erik Karlsson och Mike Hoffman, tidigare lagkamrater i Ottawa Senators, fick fortsätta sina karriärer på varsitt håll.
I natt möttes duon för första gången – och då ville Mike Hoffman göra upp.
– Jag jagade honom i ett helt byte, säger Hoffman till The Athletic.

Det var i mars 2018 som Erik Karlsson och frun Melinda förlorade sin son. Den svenske backstjärnan, som då representerade Ottawa Senators, tog ett break från hockeyn för att tillsammans med sin fru kunna bearbeta den stora tragedin.

Kort efter Karlssons comeback hamnade frun Melinda i konflikt med Monika Caryk, fru till Mike Hoffman som var Karlssons lagkamrat i Ottawa.

Det gick så pass långt att Melinda Karlsson fick anmälda Caryk efter att hon ska ha trakasserat Karlsson-familjen under en lång period. Det ska bland annat röra sig om över 1 000 kommentarer på sociala medier.

Bråket ledde så småningom till att Erik Karlsson och Mike Hoffman fick gå skilda vägar. Hoffman hamnade i Florida Panthers och Erik Karlsson har sedan dess representerat San Jose Sharks.

"Tänker inte slåss"

Under natten mot tisdagen möttes Panthers och Sharks, vilket innebar Karlssons och Hoffmans första möte med varandra efter konflikten.

– Jag har tänkt på den här matchen väldigt länge, säger Mike Hoffman till The Athletic.

Mike Hoffman ska ha sökt upp Erik Karlsson på isen vid flertalet tillfällen och försökt få gå en fight mot den tidigare Frölundabacken, som dock inte var intresserad.

– Jag frågade om han ville göra upp, men det ville han uppenbarligen inte. Jag jagade efter honom i ett helt byte och frågade och frågade. Han fortsatte säga: "Jag tänker inte slåss med dig", säger Mike Hoffman.

Hoffman fick däremot gå vinnande ur matchen som slutade 5–1 till Florida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.