Efter skandalen: Stängdes av för att jag är heterosexuell

NHL-profilen Jeremy Roenick stängdes av från NBC efter att ha yttrat sexistiska kommentarer i en podcast. Nu har Roenick stämt tv-bolaget där han hävdar att avstängningen grundar sig i att han är en heterosexuell man.

ANNONS
|

Jeremy Roenick har 20 säsonger som spelare i NHL på sin meritlista och är den amerikan som gjort femte flest poäng i ligan genom tiderna.

Efter karriären har den nu 49 år gamle Roenick jobbat för NBC som NHL-expert, men i vintras hamnade han i vad som blev lite av en skandal och ledde till att han stängdes av från sitt jobb.

Det var i en podcast vid namn ”Spittin Chiclets” som Jeremy Roenick yttrade sig stötande mot kollegan Kathryn Tappen.

– Jag simmar med min fru och Kathryn, och de har sina bikinis på sig. De är heta som f*n. Rumpor och bröst överallt. Det är grymt, sa Roenick i podcasten enligt Variety.

ANNONS

”Hade varit kanon”

Han skämtade också om att han, tillsammans med frun och kollegan, skulle ha en trekant.

– En annan gäst på hotellet frågade om vår situation. Jag låtsades som att vi skulle gå till sängs alla tre varje kväll. Om det verkligen hade blivit av så hade det varit kanon, men det kommer aldrig att hända, sa Jeremy Roenick.

Som tidigare nämnt stängdes Roenick av från NBC – och nu har han valt att stämma tv-bolaget. I stämningen hävdar Jeremy Roenick bland annat att han stängdes av för att han är en heterosexuell man, enligt Variety.

Roenick hävdar också att NBC agerar emot honom för att han sedan ett par år tillbaka är en uttalad anhängare till Donald Trump.

ANNONS