Edmonton Oilers dumpar Jack Campbell

Edmonton Oilers inledning på säsongen har varit ett fiasko. Nu agerar NHL-klubben och dumpar målvakten Jack Campbell – som har ett kontrakt värt 270 miljoner kronor.

ANNONS
|

Inför säsongen var det många som trodde att Edmonton Oilers skulle hålla sig i toppen av tabellen. Men trots superstjärnor såsom Connor McDavid och Leon Draisatl har säsongen inletts i ett stort fiasko.

NHL-klubben har endast plockat fem poäng på de elva första matcherna – en djup grop som kan visa sig bli otroligt svår att ta sig ur i jakten på en slutspelsplats.

Ett stort problem för klubben har varit målvaktsspelet och nu väljer klubben att agera. Under måndagen kom beskedet att man skickar ner målvakten Jack Campbell till farmarligan.

Campbell fick sitt stora genombrott när han 2020 gick till Tornto Maple Leafs och väl där var en av ligans bästa målvakter. Inför fjolårssäsongen väntades därmed målvakten gå upp i såpass hög lön att Toronto inte hade råd att behålla honom – i stället valde Edmonton Oilers då att erbjuda honom ett kontrakt värt omkring 270 miljoner kronor, över fem säsonger.

ANNONS

Tjänar hela sin lön – i farmarligan

Tiden i Edmonton har dock knappast blivit lyckad för Campbell som under sin första säsong blev utkonkurrerad av Stuart Skinner. Campbell fick dock en ny chans under inledningen av den här säsongen, men efter flera svaga matcher har nu alltså klubben valt att agera och skicka ner honom till farmarligan.

Men eftersom han har ett så kallat envägskontrakt så har han, trots nedflyttningen, rätt till hela sin lön. Jack Campbell tillhört dessutom fortfarande Edmonton Oilers som har möjlighet att kalla upp honom till NHL igen.

LÄS MER:Efter elva raka förluster – San Jose med vinst

LÄS MER:Frölunda hissar Christian Bäckmans tröja

LÄS MER:Familjen Folin om den långa resan mot toppen: ”Detta trodde man aldrig på”

ANNONS