Dramatik i Linköping – Frölunda vann efter förlängning

Frölunda gjorde både 1–0 och 2–0 mot Linköping. Då såg allt ut att vara frid och fröjd men hemmalaget kom tillbaka och både reducerade och kvitterade på mindre än en minut.
Efter förlängning kunde dock Frölunda vinna.

ANNONS
|

Frölunda hade två segrar på två försök mot Linköping den här säsongen.

Efter lördagens drabbning i Saab Arena är det nu tre segrar på tre försök även om det skulle sitta hårt inne den här gången.

Det började dock bra för Frölunda.

Även om det höll på att bli en mardrömsstart.

För efter bara några sekunder fick Christoffer Ehn ett jätteläge men Lasse Johansson räddade sitt lag den gången. Istället small det i andra ändan av isen när Anders Grönlund tog tillvara på sin egna retur och skickade in pucken.

Ett mål som väckte stor ilska hos hemmalaget som ville ha med sig en utvisning på Mats Rosseli Olsen dessförinnan.

ANNONS

I mittenakten utökade Jan Mursak snyggt efter fint förarbete av Anthony Greco och Jere Innala och det mesta såg ut att gå Frölundas väg.

Kanske gick det lite för enkelt.

För efter det målet kom Linköping tillbaka.

– Vi har ju 2–0 men vi stänger inte den här matchen under ordinarie tid för vi räddar inte sista delen av andra perioden på ett bra sätt. Det är där vi gör några stora misstag och ger Linköping chansen att komma in i matchen. Efter det känns vi också väldigt stressade, säger Roger Rönnberg.

En minut – sedan hade Linköping reducerat och kvitterat

Anthony Greco och Oscar Fantenberg tjafsade med varandra och åkte ut båda två. Då kom reduceringen genom Vilmos Gallo och precis när Oscar Fantenberg klev ut på isen igen hittade han fram till Markus Ljungh och vips så var det kvitterat.

Det krävdes mindre än en minut för hemmalaget att både reducera och kvittera.

Det blev dock seger som sagt för Frölunda.

Det i förlängningen där man fick tryck på Linköping och bosatte sig i offensiv zon innan Jere Innala kunde peta in pucken och fixa bonuspoängen till sitt lag.

– Det kändes som att killarna verkligen bara skulle ha segern idag. Förlängningen är jag väldigt nöjd med, säger Roger Rönnberg.

ANNONS

Hur väljer ni vilka som ska spela i det läget?

– Vi går alltid igenom det jag, Kristoffer Näslund och Anders Burström och sätter en plan. Vi har dels några som vi vet är bra i spel tre mot tre och sedan några som är extra heta eller så.

Rönnberg gillade vad han såg av backarna

För Frölunda var det ett skönt kvitto att man kunde vinna trots skador på backsidan. För både Christian Folin och Pontus Johansson saknades mot Linköping men då fick andra spelare istället kliva fram.

Särskilt en spelare som Andreas Borgman som fick mycket istid.

– Han ser bättre och bättre ut och gör det väldigt bra för oss. Det är alltid en skillnad när han kan vara med, säger Roger Rönnberg.

Han blir extra viktig när ni nu saknar Christian Folin?

– Ja. Det är ju han och framförallt Petteri Lindbohm som får täcka upp.

Andreas Borgman valde att lyfta fram andra spelare än sig själv.

– Det är många som kliver fram varje gång vi tappar någon. Vi visar att vi har en bredare trupp än vad folk verkar tro. Det är många killar som gör det väldigt bra, säger han.

Trots övertidssegern tappar Frölunda tredjeplatsen till Färjestad som smet förbi efter sin seger mot HV71. Laget från Karlstad är nu ny tre i SHL tack vare en bättre målskillnad än Frölunda då båda lagen ligger på 61 poäng.

ANNONS
ANNONS