Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Djurgården fixade målen som Frölunda missade

Frölunda skapade chanserna. Men Djurgården hade nåt betydligt viktigare:
Effektivitet. Det gav 5–1 på Hovet.
– Vi har en tendens att göra motståndarnas målvakt till den bäste spelaren just nu. Det ingår i ishockey att också få in pucken, säger Roger Rönnberg.

Frölunda kom inte med superform på bortaplan till Hovet i Stockholm. Och tre förluster på de fyra senaste försöken skulle också bli en fjärde förlust på det femte försöket.

LÄS MER: Frölunda skjuter mest — men är sämst på att göra mål

Visst storspelade Niklas Svedberg i Djurgårdens kasse under den första perioden – och superräddade chanser från Mats Rosseli Olsen, Johan Sundström och Robin Alvarez.

De två sistnämnde hade till och med öppen kasse, men keepern hann med.

LÄS MER: Mustonen om mystiska frånvaron: ”Vi letar efter en lösning”

Och även om Dick Axelsson lyfte upp en backhand i krysset så var det Frölunda som hade ett spelmässigt grepp – och hittade in i Djurgårdens försvar gång efter gång.

– Tur och otur tror vi inte på. Det ska vi inte ens prata om. Det ska vi ta bort ur ekvationen. Det finns en anledning till att siffrorna ser ut som de gör. Laget jobbar stenhårt, alla spelare kämpar för allt som de orkar. Sedan hamnar vi i underläge i de här bortamatcherna – och det är väldigt många spelare som är frustrerade och kramar klubban jättehårt. Man försöker kämpa in pucken i mål i stället för att titta efter luckan och sätta dit den, analyserar coach Roger Rönnberg.

LÄS MER: Sigalets resa – från utfryst tillbaka till värmen

Han fortsatte:

– Det är svårt att vara helt nöjd när vi inte trycker dit chanserna. Vi har en tendens att göra motståndarnas målvakt till den bäste spelaren just nu. Det ingår i ishockey att också få in pucken …

Det lyckades Djurgården med i den andra perioden. Först prickade Linus Andersson in sitt sjunde mål för säsongen, när han via en Frölundaklubba hittade krysset.

Därefter kom 3–0 ännu mer tursamt, då pucken tog en studs på både Anders Grönlunds och Niklas Rubins skridsko innan den hamnade i mål för Sebastian Strandberg.

Men Frölunda kämpade in en reducering till 3–1.

Nicklas Lasu slet fram pucken och Robin Alvarez hittade målet med en snedträff.

– Det är utmanande för spelarna att spela matcher där du hamnar i underläge. Det ska man veta. Att spela när du får göra första målet och motståndarna får äga frustrationen är en helt annan sak. Det är alltid en fight om självförtroendet där ute. En fight mot det andra laget. Det var frustrerande och jobbigt mot Djurgården i dag. Jag lider med killarna. Vi kommer ut bra, spelar bra i första perioden och skulle behöva få med oss nånting bra för att få nånting att tro på, säger Roger Rönnberg.

LÄS MER: Spelet bakom Frölundas storvärvningar genom åren

Alvarez-målet gav i alla fall en viss energi – och den tog Frölunda med sig i tredje perioden. Men i anfallet efter Patrik Carlssons klockrena ribbträff frispelades Rhett Rakhshani för Djurgården.

Och släkten, den gamle guldhjälten, var förstås värst.

Amerikanen lyfte in 4–1 i krysset. Iskallt och vackert – och matchavgörande. En stund senare satte Dick Axelsson 5–1 i tom kasse – och Djurgården tog åttonde raka segern på hemmais.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.