Christoffer Ehn vände hem till Frölunda för att börja om – fick mardrömsstart

Christoffer Ehn, 24, lämnade Frölunda för NHL och Detroit Red Wings. Två säsonger senare är han tillbaka för att börja om – men har fått en blytung start.
– Jag är inte supernöjd med vad jag själv har presterat, säger han.

ANNONS
|

Efter säsongen 2017-18 lämnade Christoffer Ehn sitt Frölunda för spel i NHL hos Detroit Red Wings. Där skulle det bli 114 matcher under två säsonger för forwarden som därefter stod utan kontrakt.

Något som sportchefen i Frölunda, Fredrik Sjöström, inte missade och Ehn skrev åter på för Frölunda.

Väl tillbaka i svensk hockey har 24-åringen dock haft det tufft. Den här säsongen har det blivit 25 matcher och ynka fyra (1+3) poäng för Christoffer Ehn. Senast mot Malmö fick han inte ens en plats i truppen.

– Jag är väl inte supernöjd med vad jag själv har presterat ... men det vänder snabbt i hockeyn och det är bara att fortsätta gnugga och ligga i. Alla har bättre och sämre perioder, säger han.

ANNONS

Har omställningen från NHL till SHL varit stor?

– Det är två väldigt olika stilar av hockey och att det är en omställning kan vara en del i det. Det gäller att man tar sig igenom den och har respekt för att det tar tid även om man som spelare sällan har just tid. Jag har respekt för att det krävs jäkla mycket jobb för att prestera. Jag vet vad som krävs.

Christoffer Ehn gjorde 13 poäng på sina 114 matcher för Detroit Red Wings.
Christoffer Ehn gjorde 13 poäng på sina 114 matcher för Detroit Red Wings. Bild: Paul Sancya

”Som ett slag i magen”

Att Detroit Red Wings till slut valde att inte behålla honom och att ingen annan klubb i NHL nappade var inte det roligaste beskedet att få. Att pojkdrömmen helt plötsligt var över, bara sådär.

– Det var som ett slag i magen ... samtidigt är det bara att göra det bästa av situationen. Det är en jäkla bra möjlighet för mig att vara här igen. Det är viktigt att inte bara se till senaste prestationen utan att se det som en resa. Jag är här för att utveckla mitt spel och hjälpa laget att vinna, säger han.

Fanns det andra klubbar som var intresserade?

– Just då hade jag inte hunnit prata med några andra på det sättet. När erbjudandet kom från Frölunda så visste jag vad jag ville. Det är motiverande att veta att de gillar mig och det hjälper en att växa.

ANNONS

Hur hanterar man att inte få plats i truppen?

– Det är så det är ibland. Ena stunden flyter allt på som vanligt och nästa så blir det grus i maskineriet. Det är bara att borra ner huvudet och köra på. Det finns inga genvägar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS