Calle Johansson tillbaka som expertkommentator

Hockeylegendaren Calle Johansson kommer tillbaka till TV-rutan – efter en tids frånvaro står det nämligen klart att den gamle storbacken ska vara expert under OS i Sydkorea 2018. – Jag tvekade aldrig. Det ska bli otroligt kul, säger Göteborgaren till Expressen.

ANNONS
|

Med över tusen matcher spelade i världens bästa hockeyliga är Calle Johansson en Sveriges meste NHL-spelare genom tiderna. Den Kungsbackafostrade legendaren har dessutom vunnittvå VM-guld och blev utsedd till lagkapten under OS i Nagano 1998.

Med sina tunga meriter i bagaget kliver den gamle storbacken tillbaka in i TV-rutan som expert. Under onsdagen blev det nämligen klart att Calle Johansson kommer vara expert underDiscoverys OS-sändningar och därmed har kanalen säkrat upp en rejäl grupp av hockeyprofiler.

Discovery hade nämligen, redan innan Johansson, gjort klart med gamla storspelare så som Peter Forsberg, Daniel Rudslätt, Håkan Loob ochKim Martin Hasson

– Det känns riktigt bra och framförallt har Eurosport fått ihop ett otroligt bra gäng som det ska bli kul att få jobba med. Jag har aldrig gjort ett OS som tv-expert tidigare så det ser jag verkligen fram emot, säger Johansson i ett pressmeddelande.

ANNONS

Har saknat expertrollen

OS i Sydkorea blir helt enkelt lite av en återträff – blandat med jobb.

– Det blir skitkul. Man träffas ju inte jätteofta, så det blir ett perfekt tillfälle för oss att umgås. Och jobba, så klart, säger han till Expressen.

Att vara expertkommentator är dock inget nytt för Calle Johansson som tidigare jobbat för Viasat och gamla Canal +. Ett jobb som han saknat en del.

– Ja, faktiskt. Det passar mig bra att det handlar om en kortare period och jag brinner ju fortfarande för hockeyn, säger han.

ANNONS