Calle Järnkrok drabbad av corona – missar historisk match

Under natten till onsdag skulle Calle Järnkrok, 30, spela den historiska NHL-premiären för Seattle Kraken. Men så blir inte fallet. Det då den förre Brynässpelaren testat positivt för covid-19.
– Det är jävligt surt, säger han till Sportexpressen.

ANNONS
|

Det nya laget Seattle Kraken ska under natten till onsdag spela sin första NHL-match då man ställs emot Vegas Golden Knights. Men i går, måndag, meddelade klubben att fyra spelare kommer att missa matchen sedan de testat positivt för covid-19.

En av de drabbade: Svensken Calle Järnkrok.

– Vi är alla vaccinerade och har testat oss var tredje dag. Jag testade positivt i torsdags och tror att jag har sex dagar till innan jag får lämna huset här hemma, berättar Järnkrok för Sportexpressen.

LÄS MER:19-årspresenten: en plats i NHL

Järnkrok: ”Jävligt surt”

Men särskilt sjuk, det hävdar huvudpersonen inte att han är.

ANNONS

– Jag är lite täppt i näsan, annars mår jag som vanligt, faktiskt. Men det är jävligt surt att missa premiären. Men man får vara glad att man mår bra i alla fall, fortsätter han.

LÄS MER:Matthews missar tre första NHL-matcherna

Enligt nyhetsbyrån Associated Press ska även svensken Marcus Johansson, 31, testat positivt för covid-19. Men för Sportexpressen uppger Johansson att det inte stämmer utan att han är frisk och redo för match.

LÄS MER:Erik Gustafsson återvänder till Chicago

ANNONS