Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Brynäs presenterar ny tränare - mitt under slutspelet

Mitt under brinnande slutspel har Frölundas semifinalmotståndare gjort klart med en ny tränare till nästa säsong. Det är Roger Melin som tar över huvudansvaret i Gavlerinken efter slutspelet.

Thomas Berglund styr det Brynäs som just nu har 2–2 i matcher mot Frölunda i semifinalserien. På måndagskvällen kommer ett av lagen knipa fördelen när semifinal fem spelas. Thomas Berglund lämnar dock skutan i Gävle efter säsongen.

Nu har Brynäs gjort klart med Berglund ersättare. Det är den erfarne Roger Melin som lämnar AIK och flyttar några mil norrut för att ta över taktpinnen i Brynäs nästa säsong. 

LÄS MER: Rylander: "Korkad tajming av Brynäs"

– Det känns fantastisk, jag ser fram emot uppdraget. Brynäs IF står idag för en av SHLs mest moderna sätt att spela hockey. Med en intensitet och hög hastighet stämmer Brynäs sätt att spela väldigt väl överens med mitt sätt att se på ishockey. Det ska bli spännande att tillsammans med ledarteamet fortsätta utveckla lagets sätt att spela och kämpa mot ytterligare SM-guld. Det är extra roligt att Brynäs, alltid har släppt fram unga talanger på ett bra sätt, jag tycker personligen det är väldigt inspirerande att vara en del av att unga talanger får chansen att blomma ut, säger Roger Melin till klubbens hemsida. 

Melin återvänder till Brynäs där han hade en framgångsrik period med bland annat SM-guld kring mellenieskiftet. Kontraktet är på två säsonger.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.