Boston Bruins Tuukka Rask lämnade – mitt under slutspelet

Bara några timmar innan Boston Bruins skulle spela sin tredje slutspelsmatch mot Carolina Hurricanes kom chockbeskedet: Stjärnmålvakten Tuukka Rask hade valt att nyttja sin rätt att lämna laget.

ANNONS
|

Bara timmar innan lördagens möte drabbades Boston Bruins av ett tungt avbräck.

Klubben meddelade då att stjärnmålvakten, och givne ettan, Tuukka Rask valt lämna laget och avsluta säsongen för egen del.

En möjlighet spelare har tilldelats med tanke på coronapandemin.

”Jag vill vara med och tävla med mina lagkamrater, men just nu finns det saker i mitt liv som är viktigare än hockey. Det är att vara med min familj”, säger Rask i ett uttalande.

Tuukka Rask hade stått i mål under fyra av Boston Bruins fem matcher innan lördagen. Inför lördagens möte kommenterade Bruins general Manager, Don Sweeney, hans stjärnmålvakts beslut.

ANNONS

– Vi förstår helt och hållet hans beslut. I ärlighetens namn tror jag inte det kom som någon överraskning för oss, sa han.

Han fortsatte:

– Det har varit ett tufft beslut för honom, men Boston Bruins stöttar det till fullo.

Inför NHL-slutspelet var det många spelare som larmade om att det skulle vara tufft att vara borta från sina familjer under en längre tid.

För Tukka Rask blev det extra tufft med ett nytillskott i familjen.

– Han har en nyfödd unge hemma, tillsammans med två döttrar, och han kände att han var tvungen att vara hemma med dem just nu, sa Sweeney.

En av ligans bästa målvakter

Tuukka Rask är inte bara Boston Bruins bäste målvakt - han ses även som en av de absolut bästa i världen.

Under grundserien hade finske stjärnan en räddningsprocent på 92,9, vilket är fjärde bäst bland målvakter som spelat mer än 10 matcher.

Hans prestationer under säsongen har också inneburit att han nominerats till Vezina Trophy som tilldelas NHL:s bäste målvakt. Skulle Tuukka Rask tilldelas det ärofyllda priset skulle det vara andra gången i hans karriär.

Jaroslav Halak, 35, blir nu Bostons förstemålvakt i jakten på Stanley Cup-titeln.

Slovaken levererade dessutom dirket och stod för 29 räddningar när Boston Bruins besegrade Hurricanes med 3–1 och därmed införskaffade sig en 2–1-ledning i matchserien.

ANNONS

LÄS MER:Boston vann efter chockbeskedet

ANNONS