Börje Salming hyllas – då kritiseras Brynäs för höga tröjpriser

På lördagen arrangerar Brynäs hyllningsmatchen ”Game for Börje”. Till matchen har en exklusiv kollektion tagits fram där en del av intäkterna går till hans stiftelse.
Den dyraste varan är en kopia på en matchtröja som kostar 1 499 kronor, men bara 100 kronor går till ALS-stiftelsen. Något som har mötts av hård kritik.
– Om någon tycker att en för liten andel går till insamlingen är man så klart välkommen att swisha valfri summa, säger klubbdirektören Håkan Svedman till Sportbladet.

ANNONS
|

Under lördagen ska Börje Salming hylla stort under matchen ”Game for Börje” som arrangeras av Brynäs.

Inför matchen har en exklusiv kollektion tagits fram. Dyrast i kollektionen är en kopia på en matchtröja för 1 499 kronor, billigast en pin för 79. Köper man en pin går 30 kronor till ALS-stiftelsen i Börje Salmings namn, vid köp av matchtröjan är summan 100 kronor.

Det sistnämnda har upprört supportar som riktar kritik mot Brynäs.

– Intersport har tillsammans med oss tagit fram den här kollektionen för att både hylla Börje Salming och för att samla in pengar till ALS-forskningen. I det här fallet behövs täckning för en del kostnader som till exempel produktion av varorna. På en del artiklar är produktionskostnaden högre, säger Brynäs klubbdirektör Håkan Svedman till Sportbladet.

ANNONS

Hur mycket av summan som går till Brynäs är inte känt.

– Om någon tycker att en för liten andel går till insamlingen är man så klart välkommen att swisha valfri summa, säger Håkan Svedman.

Flera svenska storstjärnor kommer att vara på plats under hyllningen där ett veteranlag från Tre Kronor och ett från Toronto Maple Leafs möts. Bland annat kommer Mats Sundin, Nicklas Lidström och Peter Forsberg att finns på isen.

Matchen startar klockan 14 och sänds på TV4.

LÄS MER:Så ska stjärnorna hedra Salming i Gävle

LÄS MER:Stig Salming i tårar i Nyhersmorgon – berättar om Börje Salmings sista ord

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS