Björn Hellkvist om sjukdomen: ”Då är det kört”

Björn Hellkvist är fortsatt sjukskriven från jobbet som tränare i Leksand. Nu öppnar han upp om sjukdomen Parkinsons och hur han egentligen mår efter sin timeout.
– Jag vet att jag är dömd till livstids medicinering, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Han har varit huvudtränare för Leksand sedan 2020. Redan då hade Björn Hellkvist sjukdomen Parkinson, en sjukdom han nu levt med i 14 år. En sjukdom som inte går att bli friskförklarad från.

Det handlar istället bara om att försöka minska på symptomen.

Något som han försökt göra.

Särskilt sedan han tvingades ta en timeout från jobbet i Leksand på grund av sjukdomen.

– Om jag har tre timmar då jag inte känner något alls - då är det en bra dag. Resten av dagen är jobbig. Det är svårt att förklara för människor som inte har neurologiska problem. Det är ett jävla skit att åka på. Jag lider med alla som drabbas, säger han till Expressen.

ANNONS

Nyligen var han dock på plats och fick se sitt Leksand.

Då blev det seger med 5–2 men efteråt var han helt färdig och orkade knappt göra något alls.

– Jag har medicinerat extra för att jag ska träffa dig i dag. Det är så jag får göra när det är något. Jag är fortfarande inte i balans, jag är långt ifrån i balans, om jag ska vara helt ärlig. Just nu finns det inte på kartan att jag ska stå i ett bås. Det var jobbigt bara att sitta på läktaren senast, säger han.

Försöker hålla igång med träning: ”Får inte tappa viktiga muskler”

Den nu 46-årige tränaren vet inte när eller om han kommer att vara tillbaka. Däremot är han noga med att försöka hålla sig i form och röra på sig så mycket han bara kan. För han vet vad som händer annars.

– Jag är noga med att träna. Jag försöker köra sjukgymnastik varje dag. Jag får inte tappa viktiga muskler. Då är det kört sen. Min fysik är mitt sparkapital.

LÄS MER:Frölunda HC sprider glädje på barnsjukhuset

LÄS MER:Trots förlusten – Halbgewachs på väg mot nytt kontrakt

LÄS MER:Nicklas Lasu om hur om Roger Rönnbergs rubriker påverkat spelarna i Frölunda

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS