Anders Nilsson tvingades sluta – kritiserar förra klubben

Anders Nilsson meddelade i somras att han avslutar ishockeykarriären. Nu riktar han skarp kritik mot sin tidigare klubb, Ottawa Senators.
– Jag fick inte ens träffa en läkare, säger han i Viasat.

ANNONS

Anders Nilsson, 31, har vunnit VM-guld med Tre Kronor och spelat över 130 NHL-matcher. 2019 tvingades han ta en paus från hockey på grund av hjärnskakning och i somras meddelade han att han tvingas avsluta karriären.

– Jag hade hoppats spela fem sex år till i alla fall, säger han i Viasat.

Nu riktar han skarp kritik mot sin tidigare klubb Ottawa Senators, som han representerade 2019.

– Jag åkte på en riktigt smäll två månader innan jag fick min ”offentliga” hjärnskakning. Men klubben mörkare ner det, och sa att jag inte hade hjärnskakning. Har du inte ont i huvudet har du inte hjärnskakning, sa de, säger Nilsson i Viasat.

ANNONS

Nilsson säger att han inte fick träffa en läkare och menar att klubbens agerande bidrog till att han fick avsluta karriären i förtid.

– Det var sjukgymnasten jag pratade med, jag fick inte ens träffa en läkare. Med facit i hand hade jag hjärnskakning då, spelade vidare, fick ett skott till – och det var slut på karriären.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS