Alexander Reichenberg blev 31 år gammal. Här under en match med Oskarshamn.
Alexander Reichenberg blev 31 år gammal. Här under en match med Oskarshamn. Bild: SIMON ELIASSON

Alexander Reichenberg är död 31 år gammal

Den svenskfödde hockeyspelaren Alexander Reichenberg är död. Han blev 31 år gammal.
Under karriären representerade han bland annat Färjestad och Oskarshamn.
”Vila i frid, nr 61. Du kommer alltid att bli ihågkommen som en konstnär”, skriver Lillehammer på sin hemsida.

ANNONS
|

Alexander Reichenberg har representerat det norska landslaget, bland annat under OS i Pyeongchang 2018. Han föddes i Leksand där hans pappa Ronny spelade. Nu meddelar Alexander Reichenbergs nuvarande klubb Lillehammer att han har dött. Han blev 31 år gammal.

Blev 31 år gammal

”Det är med stor sorg som Lillehammer Ishockeyklubb idag har tagit emot beskedet om Alexander Reichenbergs bortgång. Alexander har varit en av Lillehammers största profiler genom historien”, skriver de i ett inlägg som publicerats i samråd med anhöriga.

”Vila i frid, nr 61. Du kommer alltid att bli ihågkommen som en konstnär. Våra tankar och kondoleanser går till familj, flickvän och lagkamrater”, skriver de.

ANNONS

Spelade i Färjestad och Oskarshamn

Reichenberg inledde sin karriär i just Lillehammer innan han gick vidare för spel i Tjeckien och Sverige där han representerade Färjestad och Oskarshamn. För tre säsonger sedan återvände han till Lillehammer.

”För klubben och laget var Alexander en stor profil, en spelare med x-faktor i sitt spel och en viktig bidragsgivare till gruppen. Han använde också sin internationella erfarenhet för att motivera lagets unga spelare som var i början av sina karriärer”, skriver klubben.

ANNONS