Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HV71. Bild: PETTER ARVIDSON

15-åriga stortalangen i Sverige – tränar med HV71

Connor Bedard, 15, är spådd att bli nästa superstjärna i NHL.
Nu har talangen dykt upp i Sverige – där han är i träning med HV71.
– För våra spelare är han kung. De har kollat in honom på YouTube och följer hur han tränar och vad han gör, säger klubbens junoransvariga, Max Bolin till hockeysverige.se.

Connor Bedard från Kanada är bara 15 år gammal.

Trots det har han redan hunnit göra ett namn för sig själv i hockeyvärlden.

I vintras blev han tilldelad ”exceptionell status” i den kanadensiska juniorligan Western Hockey League (WHL). Statusen innebär att Bedard blir den första spelaren någonsin att få spela i ligan innan han fyllt 16.

Efter beskedet gick han som draftetta till Regina Pats.

Bedard var tänkt att ansluta till Pats vid månadsskiftet, men till följd av covid-19 är WHL-säsongen uppskjuten till december.

Därför är han nu i Sverige för att träna med HV71:s ungdomslag.

– Vi hade första träningen med honom i morse och det finns väldigt mycket saker där, berättar klubbens junioransvarige Max Bolin för hockeysverige.se.

”Se hur ”framtidens stjärna” tränar”

Anledningen till att det blev just HV71 som får äran är att klubben fick en intresseförfrågan från Bedards representanter.

Bedard får nu tillträde till en möblerad lägenhet i Jönköping, fri tillgång till klubbens faciliteter och en halvkanadensisk fadder.

HV71:s juniorer är lyriska över kanadensarens ankomst.

– För dem är han kung. De har kollat in honom på YouTube och följer hur han tränar och vad han gör. Att han nu kommer in blir en väldigt positiv injektion för dem. Vi tränade två timmar nu på morgonen och redan nu står han och nöter skott i vår skills corner. Det är nyttigt för de andra att se hur mycket tid och kraft han lägger på att bli en bättre spelare. Att få se hur "framtidens stjärna" tränar är utvecklande för både dem och oss som ledare, säger Bolin till hockeysverige.se.

Det handlar dock inte om någon övergång då Bedard, som kallats ”nästa Connor McDavid”, fortsatt ska ansluta till Regina Pats lagom till WHL-säsongens uppstart.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.