AIK:s Stefan Ishizakis fina frispark seglade rakt upp i krysset och gav AIK segern.
AIK:s Stefan Ishizakis fina frispark seglade rakt upp i krysset och gav AIK segern.

Ishizaki räddade tre poäng till ineffektivt AIK

Ett vackert frisparksmål av Stefan Ishizaki mot Örebro räddade tre poäng till AIK. Men Stockholmslaget har fortsatt stora bekymmer med att göra mål – och tränaren Rikard Norling beskrev sig själv som ett åskmoln trots 1–0-segern.

ANNONS
|

Inför matchen mot Örebro hade AIK bara mäktat med sex mål på sju matcher – vilket var klart sämst bland allsvenskans tolv främsta lag.

Skulle det lossna mot Örebro, som i den senaste matchen läckte som ett såll och släppte in fyra mot Djurgården?

Nä.

Chanserna fanns där, inte minst i den första halvleken. Det var fina upprullningar av Stefan Ishizaki och Johan Blomberg, Stipe Vrdoljak och Eero Markanen sköt och nickade från bra lägen och Simon Thern drog till på volley.

Drömmål av Ishizaki

Men nej, någon islossning när det handlar om spelmål blev det inte den här gången heller.

ANNONS

Däremot blev det åtminstone ett mål. Ett vackert sådant av veteranen Stefan Ishizaki. I den 18:e minuten tog 34-åringen hand om en frispark utanför straffområdet och var kylan själv när han sköt iväg bollen som fint seglade upp i krysset. Otagbart för Oscar Jansson i ÖSK-målet.

- Vi tränade lite dagen innan, jag tror att jag och Amin (Affane) fick skjuta fyra var och att han satte tre och jag två. Vi är många om det, men det var skönt, sade Ishizaki, som inte var nöjd med effektiviteten.

- Med det spelövertaget vi har i första halvlek och de chanserna vi har... Det blir en så mycket mer komfortabel match om vi lyckas trycka in tvåan. Det är det absolut sista som inte sitter – sista nicken, sista skottet.

I den andra halvleken trycktes AIK tillbaka och Örebro, ofta genom Michael Junior Omoh på högerkanten, var närmare en kvittering än ännu ett baklängesmål.

ANNONS

- Vi studsar tillbaka efter debaclet mot Djurgården, vi mosar på och försöker in i det sista. Men det är lite som mot Malmö borta – det är en bra insats men det blir inte ett skit – men det är moraliskt viktigt, sade Örebro-tränaren Alexander Axén.

Linnér och Sundgren avstängda nästa

AIK:s tränare var inte speciellt nöjd, trots tre nya poäng.

- Vi håller nollan för fjärde matchen i rad och vi vinner. Det är sant, det är typ det vi gör, sade Norling.

- Vi kan bättre och vi behöver prestera bättre. Men vi är med, mycket på grund av att vi är solida bakåt.

Mittfältaren Simon Thern tvingades kliva av med en krampkänning i baksidan av låret och nästa match, som är redan på torsdag mot IFK Göteborg, kan vara i farozonen enligt Rikard Norling.

ANNONS

Klart är redan att man tvingas klara sig utan målvakten Oscar Linnér och Daniel Sundgren efter att de åkt på sina tredje gula kort under säsongen.

Linnérs varning följdes av högljudda protester och målvakten själv förstod inte vad han gjorde för fel – enligt honom försökte han bara följa domarens instruktioner om att lägga bollen tillrätta och sedan avvakta med insparken under ett byte, då Linnér passade på att ta vatten.

- Jag förstod verkligen inte vad som hände. Jag känner mig ledsen faktiskt, jag hoppas verkligen att man kan göra något åt det, sade Linnér.

TT

ANNONS