Andreas Isaksson.
Andreas Isaksson.

Isaksson: ”Det var ganska känslosamt”

3–0-segern hemma mot Trelleborg var en match att minnas för Andreas Isaksson. För första gången på 14 år var han tillbaka på marken där hans fotbollskarriär en gång började.

ANNONS
|

Andreas Isaksson gör sin sista säsong som fotbollsspelare. Då kan han summera 133 a-landskamper, 14 säsonger som utlandsproffs och sju klubbadresser.

Längst bak i kronologisk ordning finns Trelleborg. Nu var han tillbaka, den här gången i Djurgårdens färger – för första gången på 14 år.

- Det var speciellt och ganska känslosamt att vara tillbaka där jag är fostrad som spelare, säger han.

ANNONS

Själva matchen i sig blev en lugn historia för Isakssons del. Han fick inte många skott mot sig och kunde därför utan vidare bekymmer hålla nollan i 3–0-segern.

- Det var extra skönt en sådan här match, säger han och berättar att mamma och pappa var på plats på läktaren.

- Jag slutar snart och det här var sista matchen jag kommer att spela här. Jag var väldigt motiverad även om planen var sådär och det blåste mycket. Men så ska det vara också. Hade det varit vindstilla på Vångavallen hade det varit något fel.

Samtidigt som segern innebär viktiga poäng för Djurgården kan Isaksson inte låta bli att lida med sin moderklubb, som just nu ligger sist i allsvenskan och går mot nedflyttning.

- Jag hoppas verkligen att de håller sig kvar. Trelleborg och Djurgården är lagen i mitt hjärta och jag vill att det ska gå bra för dem.

ANNONS
TT

ANNONS