Isabelle Gulldéns kamp med viktproblemen

Isabelle Gulldén är en av Sveriges mest framgångsrika handbollsspelare. I ett blogginlägg för Newbody skriver hon nu om viktproblem som hon tampats med under stora delar av livet. ”I många år har jag fightats med min kropp, misshandlat den och inte tyckt om den alls.”

ANNONS
|

Hon är en dubbel EM-medaljör, Champions League-vinnare, och har blivit krönt mästare i tre olika länder. Isabelle Gulldén är en av Sveriges mest meriterade handbollsspelare, och skriver nu i ett blogginlägg för Newbody hur hon under stora delar av livet kämpat med viktproblem.

”Känslan sitter kvar än idag och i många år har jag fightats med min kropp, misshandlat den och inte tyckt om den alls. Tänk om jag visste det jag vet idag. Tänk om lilla Bella, 7 år, kunde få veta att om 20 år så skulle hon vara nöjd med sin kropp och att hon skulle älska den.”

ANNONS

I blogginlägget skriver hon bland annat om hur allting började när hon som sexåring blev kallad tjock av killarna i parallellklassen:

”Jag har i många år som sagt brottats med denna vikthets som samhället bygger upp. Modeller på catwalken där hålet mellan låren är lika stort som Tingstadstunneln. Ja då var kanske inte mina skav på innerlåren av shortsen efter man sprungit så himla roligt. Ja ni fattar vad jag menar, som 14-åring så väcker detta en del negativa tankar.”

Karriären tog fart efter möte med dietist

Den svenska mittnian, som hunnit bli 31 år gammal och i dag håller hus i franska Brest Bretagne, skriver vidare i inlägget att det tog lång tid innan hon kom underfund med och accepterade sin kropp.

Vid 24 års ålder kom hon i kontakt med Sveriges Olympiska Kommittés dietist Stefan Pettersson. Pettersson gjorde flera mätningar och byggde upp ett program och en diet som Gulldén skulle följa.

”Jag åt som ett djur dagen innan för att jag skulle ju på ”diet”, vilket för mig betydde att inte äta något. När jag möter Stefan dagen efter och får programmet så får jag en chock. Jag skulle äta så mycket och jag skulle äta 5 gånger om dagen. Inne på tredje dagen så satt jag nästan och grät för jag hade så mycket kvar på tallriken och jag var så mätt. Detta gjorde att jag hade energi hela tiden men jag tappade dom små fettprocenten som skulle göra mig till en bättre handbollsspelare för att kunna återhämta kroppen bättre.”

ANNONS

Det nya programmet visade sig bli ett framgångsrecept för Gulldén, som i de kommande åren både vann Champions League med rumänska CSM Bucuresti och blev framröstad till EM:s mest värdefulla spelare 2014.

”Blev jag pinnsmal efter detta? Nej såklart inte. Men det var heller inte det som var meningen. Var jag nöjd med resultatet? Ja! Jag skulle ju bli en bättre handbollsspelare och jag har hela tiden levt på att jag är en fysisk spelare vilket gör att jag inte kan väga för lite för då försvinner mina kvalitéer. Jag kommer aldrig bli en size-0 men det är helt okej och det är jag även glad för. Jag lever ett hälsosamt liv och jag njuter av det.”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS