Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Isabell Krantz har varit landslagsspelare från 2007 fram till idag. Nu gör hon av allt att döma sitt sista mästerskap. Bild: Bildbyrån
Isabell Krantz har varit landslagsspelare från 2007 fram till idag. Nu gör hon av allt att döma sitt sista mästerskap. Bild: Bildbyrån

Isabell Krantz blir främst genom tiderna – i sin sista säsong

Sverige är framme vid semifinal i innebandy-VM. En match som blir speciell för Pixbospelaren Isabell Krantz.
I dag blir hon historisk som den damspelare som gjort flest landskamper för det svenska landslaget genom tiderna. Hon blir det dessutom i vad som lär bli karriärens sista VM-turnering.
– Det kommer nog komma ett antal tårar när jag gör den sista matchen, säger Isabell Krantz.

Isabell Krantz är ute och promenerar på den tjeckiska stadens Neuchâtels gator när GP får en pratstund med henne. VM har som vanligt varit lite av en transportsträcka för svensk del så här långt.

Men nu närmar sig allvaret och det ska göras upp om medaljerna. För Pixbobackens och övriga svenska spelares del är det bara en sak som gäller.

– Jag ser ingenting annat än guld och det gör ingen annan heller. Guldet ska hem, så är det bara, säger Isabell Krantz.

Om Sverige får slåss om guldet eller inte avgörs i dag i en semifinal som blir en mycket speciell match för Isabell Krantz. Då gör hon nämligen sin 109:e landskamp för det svenska damlandslaget. Ingen annan har gjort fler i innebandyhistorien.

– Det är jättestort att man kommit upp i så många landskamper. Det är en otrolig ära att få representera Sverige så länge som jag gjort och det är någonting som jag kommer bära med mig hela livet, säger Krantz.

När började du tänka i banorna att du skulle kunna slå det här rekordet?

– Jag blev påmind när vi var på VM-kvalet att om jag skulle spela VM:et ut så skulle jag spelat flest genom tiderna och det var väl då som det gick upp att "det kanske jag gör, faktiskt", säger Krantz.

Hon gjorde karriärens första VM 2007. Samma år som hon fyllde 18 och efter att ha inlett mästerskapet på bänken fick Krantz till slut ett byte på planen. Hon hittade nätmaskorna på en gång och resten är historia.

– Vi mötte något sämre motstånd, men det är ändå ett av minnena som sitter kvar. Vissa minnen man fått med sig är speciella, säger Krantz som även tagit SM-guld med sin nuvarande klubb Pixbo Wallenstam.

Isabell Krantz blev svensk mästare med Pixbo 2016. Bild: PER WIKLUND
Isabell Krantz blev svensk mästare med Pixbo 2016. Bild: PER WIKLUND

Oavsett om det blir bronsmatch eller finalmatch så kommer Isabell Krantz nå 110 landskamper under det här mästerskapet, förutsatt att hon inte blir skadad.

Nu berättar hon också att det, av allt att döma, är på den noteringen det kommer ta stopp. 30 år gammal ser Isabell Krantz, med både VM-guld och SM-guld på meritlistan, slutet på sin karriär.

– Det här kan nog vara den sista innebandysäsongen jag gör så det är nog de sista landskamperna det här, säger Krantz.

Är det ett beslut som fattats nu eller som vuxit fram?

– Man får ta en funderare, men som det känns och som tankarna har gått innan så är det här nog min sista säsong. Jag vill satsa lite mer på mitt privata liv och få lite mer fritid till att umgås med nära och kära och min flickvän. Det finns annat i livet som man kanske vill göra också, säger Krantz.

Isabell Krantz efter att ha noterat sin 100:e landskamp i karriären. En match som Sverige vann mot Frankrike – med 61–0. Bild: PER WIKLUND
Isabell Krantz efter att ha noterat sin 100:e landskamp i karriären. En match som Sverige vann mot Frankrike – med 61–0. Bild: PER WIKLUND

Känns det vemodigt?

– Ja, det är såklart att det gör. Det kommer nog komma ett antal tårar när jag gör den sista matchen. Det är svårt att fantisera om nu, men det kommer bli en tomhet.

Gör det här att detta VM blir extra speciellt?

– Ja, såklart. Jag försöker gå in och njuta av varenda sekund som är och ta in allting. Det finns inget annat än att man vill ta VM-guld när det kan vara det sista man gör i landslaget. Det är det enda jag vill, säger Isabell Krantz.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.