Iransk tränare missar VM – maken stoppar henne från att åka

Iran anlände på onsdagen till alpina VM i Italien – utan tränaren Samira Zaragar. Hon stoppades av sin make från att lämna Iran.

ANNONS
|

Alpina VM i italienska Cortina har gått in i andra delen av mästerskapet och teknikgrenarna har tagit vid efter fartgrenarna. Då har det iranska landslaget anslutit till Italien. Men utan tränaren Samira Zaragari.

Nyhetsbyrån AP skriver, med hänvisning till lokala medier, att Samira Zaragar förbjöds av sin make att lämna landet och inte fanns med när landslaget anlände till Cortina på onsdagen.

LÄS MER:Svenskt skrällsilver efter finaldrama

Varför maken stoppade Zaragari från att resa framgår inte och det iranska skidförbundet har inte lämnat någon information. Men enligt iransk lag får mannen stoppa sin hustru från att lämna landet.

Enligt AP är det inte första gången en iransk kvinna stoppas från ett internationellt mästerskap. 2015 förbjöds Niloudfar Ardalan av sin make från att delta i de asiatiska mästerskapen i futsal.

ANNONS

I VM i Cortina deltog Iran med fyra åkare i torsdagens storslalom; Atefeh Ahmadi, Sadaf Savehshemshaki, Forough Abbasi och Marjan Kalhor.

LÄS MER:Dramat som avgjorde finalen

LÄS MER:Viktigt formbesked av Hector

ANNONS