IBK Göteborg klart för SSL

IBK Göteborg spelar i SSL nästa säsong. Det firades stort i Torpahallen efter avgörande playoff-segern mot Kalmarsund med 7-4.
– Det här är den bästa dagen i mitt liv efter att min son föddes, säger tränaren Thomas Nielsen.

ANNONS
|

Det blir dubbla derbyn i innebandyns SSL i år. Tidigare under våren gick Lindås Waves upp i herrarnas SSL. På söndagen var det IBK Göteborgs tur att ta en plats i innebandyns finrum.

7-4 i den direkt avgörande playoff-matchen mot Kalmarsund på hemmaplan firades med ett stort segervrål i Torpahallen.

"Vi ska bara njuta av stunden"

Stor matchhjälte blev Pernilla Hermansson som med två mål i sista perioden sköt segern till hemmalaget.

– Det är bara en jätteglädje. Det är helt underbart, säger en av IBK Göteborgs målskyttar Victoria Wallenstam.

– Jag vet knappt vad jag ska säga. Jag är så glad verkligen. Det här var vårat mål inför hela säsongen. Så det kändes riktigt gött att få ta det på hemmaplan.

ANNONS

Efter ledningen 3-2 kvitterade gästerna från Småland i mitten på tredje perioden. Då lade Victoria Wallenstam och hennes lagkamrater in en extra växel.

– Jag tycker vi hade första perioden. I andra perioden låg de på ganska bra. Sedan flöt det på i tredje och då stack det i väg med resultatet. Riktigt, riktigt skönt, säger hon.

Hur firar ni det här nu?

– Det blir väl kanske att festa med laget - på en söndag. Vi ska bara njuta av stunden.

Göteborgsderby väntar nästa säsong

Läktarna, de små som finns i Torpahallen, var överfyllda av folk. 250 personer hade tagit plats längs med väggarna i hallen. När IBK i den tredje perioden gjorde tre mål var ljudvolym och temperaturen i hallen hög.

- Det är så roligt. Jag önskar så klart att det var en bättre läktare för alla i publiken. För det var säkert flera som nekades. De gav ett jättestöd så det var grymt, säger Victoria Wallenstam.

IBK Göteborg vann först allsvenskan södra på sin väg till playoffet. I första omgången slogs Västerås ut i två omgångar – innan allt alltså avgjordes mot Kalmarsund.

Nästa år väntar alltså derby mot Pixbo Wallenstam. Intressekonflikt för Victoria med samma namn? Inte då.

ANNONS

- Det blir en tuff kamp. Det är klart att de heter ju Wallenstam och det är ju mitt efternamn så då vill man kanske trycka dem ännu mer, säger hon.

ANNONS