Iniesta om depressionen: "Jag var inte mig själv"

Andrés Iniesta stod på toppen av sin karriär. Han hade precis avgjort VM-finalen 2010 för sitt Spanien men trots det mådde han allt annat än bra – istället drabbades han av en depression.
– Allt jag såg var mörker, säger han i en ny dokumentär.

ANNONS
|

Idag har han hunnit bli 35 år gammal och mår bra. Värre var det för Andrés Iniesta för tio år sedan. Trots att han under VM-finalen 2010 blev stor hjälte för sitt Spanien när han skickade in finalens enda mål mot Holland var han allt annat än lycklig.

Där och då var det få som visste om hur dåligt den spanske stjärnan egentligen mådde.

LÄS MER: Peter Karlsson – rekordhållare i en sport han inte tyckte var kul

I en ny dokumentär hos Rakuten TV berättar han nu om depressionen han levde med under stora delar av sin framgångsrika karriär. Något som började ett år innan den där VM-finalen.

ANNONS

Under sommaren 2009, dog Dani Jarques som var lagkapten för Espanyol och en nära vän till Andrés Iniesta, endast 26 år gammal efter en hjärtattack.

– När jag nåddes av nyheten var det som ett stenhårt knytnäveslag. Ett knockout-slag, säger Iniesta i dokumentären och berättar sedan om känslorna efter att han avgjort VM-finalen mot Holland.

– Jag mådde inte bra. Jag var inte mig själv. Allt jag såg var mörker.

LÄS MER: Landslaget och fångtransporten: "Söderberg hade tårar i ögonen"

En som däremot såg hur dåligt som Andrés Iniesta mådde under den här perioden var hans pappa.

– När ens 25-åriga son kommer in till ditt sovrum vid midnatt och förklarar att han vill sova med sina föräldrar så inser man att något inte står rätt till. Han berättade att han mådde dåligt, men att han inte visste exakt varför. På den tiden tänkte jag att det hade varit bättre om han lagt av med fotbollen, säger Andrés pappa, José Antonio.

LÄS MER: Se mötet mellan Öis och IFK Göteborg i efterhand

Nuförtiden spelar Andres Iniesta sin fotboll i den japanska ligan. Dessförinnan var han Barcelona trogen och vann hela 32 titlar med den spanska storklubben.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS