Inget hattrick för Maria Larsson: "Shit happens"

Maria Larsson kom till Lidingöloppet med två raka segrar i bagaget och i bättre form än tidigare år. Det slutade med ett brutet lopp för Örgryte-löparen. Men loppet fick trots det ett nytt banrekord.
– Det händer alla någon gång då och då och nu var det min tur, säger Larsson.

ANNONS
|

Örgrytes Maria Larsson hade sikte på banrekord och tredje raka segern i Lidingöloppet.

Det slutade med en krånglande mage och ett brutet lopp för 24-åringen.

– Shit happens. Jag hade ont i magen och då finns det inte så mycket att göra. Det kan hända, och det händer alla någon gång då och då och nu var det min tur, säger Larsson.

Redan efter fyra fem kilometer började magen krångla, efter elva kilometer fick hon börja jobba och efter 18 kilometer var loppet över för Maria Larssons del. Men hon bryter inte ihop för det.

– Nu är det bra, säger hon till GP några timmar efter loppet.

ANNONS

– Nu är det bara att återhämta sig och träna på så släpper det.

Ingen Maria Larsson i toppform men publiken fick trots det se ett nytt banrekord.

Kenyanen Sylvia Medugu korsade efter de 30 kilometerna mållinjen först av damerna på 1,53.00. Med det putsade hon Lena Gavelins tidigare banrekord från 2002 med 13 sekunder.

Medugu stod för en imponerande insats när hon sprang solo i drygt två mil och vann med 52 sekunder före tvåan amerikanskan Annie Bersaghe. Första svenskan, Hanna Lindholm, sprang in på tredje plats.

Andra raka för Solomon

På herrsidan blev det svensk seger när Napoleon Solomon sprang hem sin andra raka seger i loppet. Han sprang i mål på tiden 1,37.42.

– Jag trodde inte att jag skulle vinna i dag, med den uppladdning som jag har haft. Jag har haft en skada som det har tagit långt tid att komma tillbaka ifrån. Så jag är så glad att jag kunde vinna och förbättra min tid med en minut, säger Napoleon Solomon i Lidingöloppets webbsändning.

Solomon satte in det avgörande rycket i den tunga Grönstabacken med knappt en mil kvar. Där lämnade han Huddingelöparen Ebba Thulu Chala bakom sig och kunde sedan defilera i mål.

ANNONS

– Jag försökte rycka ifrån tidigare, men han var väldigt stark i dag och hängde med bra. Så det var skönt när jag kunde trycka på vid 20 (kilometer) och glida ifrån, säger Solomon.

Ebba Thulu Chala sprang in i mål som tvåa, nästan en och en halv minuter efter Salomon, och kenyanen John Muthui Musee slutade trea.

ANNONS