Under fjolårets VM visades de svenska herrarnas matcher på storbildskärm på Ullevi inför storpublik.
Under fjolårets VM visades de svenska herrarnas matcher på storbildskärm på Ullevi inför storpublik. Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Ingen VM-semi på Got Events arenor

VM-succé och ett historiskt guld i sikte. Men på hemmaplan ges göteborgarna inte samma möjlighet att följa upplösningen som för ett år sedan. Däremot hoppas Got Event att landslaget ska komma och fira en eventuell medalj.

ANNONS
|

Svenska damlandslaget har trumfat herrarnas kvartsfinal från i fjol genom att nå VM-semifinal i Frankrike.

Men medan förra sommarens fotbollsfest kunde följas på storbildsskärm på Ullevi har Got Event inte erbjudit göteborgarna något liknande i år – något som även GöteborgDirekt rapporterat om.

– Nej, tyvärr. Vi kollade ganska tidigt på möjligheterna till det men på Ullevi har vi haft en stor bokningsbeläggning, Metallica med flera, säger Anders Albertsson, evenemangsansvarig på Got Event.

Men ni hade spelningar även i fjol?

– Jo, men de låg sämre i år. Förra året fick vi ju flytta kvartsfinalen också och visa den på Liseberg på grund av bokning på Ullevi, men där kunde vi åtminstone visa hela gruppspelet samt åttondelen, säger Albertsson.

ANNONS

"Ingen möjlighet med så kort varsel"

Nu när damerna gått längre än herrarna, kommer ni visa de avslutande två matcherna?

– Vi tittade på möjligheterna att visa VM och tyckte det hade varit fantastiskt. Men nu har vi inte möjlighet att göra något med så kort varsel.

Så ni kommer inte dra upp någon storbild ens vid en eventuell final?

– Nej, tyvärr. Däremot jobbar vi på möjligheten att få hit dem om det går så pass bra att de ska firas. Då kan Götaplatsen bli ett alternativ, säger Anders Albertsson.

LÄS MER:Här kan du se Sveriges VM-matcher i sommar

Ullevi är som bekant inte den enda arenan i Got Events ägo. Men Lotta Nibell, VD, meddelar att ingen av de andra arenorna heller varit aktuella för att visa de avslutande matcherna.

– Vi har gjort en inventering på alla arenor och kommit fram till att det inte varit möjligt den här gången. Scandinavium är ju till exempel så belastad hela året. Detta är renoveringsperiod samtidigt som vi både har Partille- och Gothia cup de här veckorna, säger Nibell.

"Nationalarenan" inget alternativ

Gamla Ullevis gräs har visat sig minst sagt känsligt under våren. Samtidigt marknadsförs arenan som damfotbollens nationalarena – och hade således kunnat ses som en lämplig plats att visa matcherna.

Hade ni kunnat flytta någon match därifrån för att kunna visa sista VM-matcherna där?

ANNONS

– Nej, det var aldrig aktuellt att flytta matcher från Gamla Ullevi – av den enkla anledning att vi inte hade haft någonstans att flytta dem till, säger Lotta Nibell, VD på Got Event.

Nere på kontinenten förbereder sig de svenska landslagsspelarna för två av de största matcherna i deras liv.

Att matcherna inte kommer visas likt herrarnas i fjol är tråkigt, menar GFC-spelaren Elin Rubensson.

– Det är klart att det hade varit roligt om det blev så, men det är väl som det är, säger hon till GP:s utsände.

ANNONS