Ingen VM-medalj till Sverige efter stafetten

Sverige gick ut för medalj i singelmixedstafetten. Men det blev några bommar för mycket och duon Öberg-Samuelsson slutade på en fjärdeplats.

ANNONS
|

Det såg lovande ut inledningsvis under singelmixedstafetten.

Precis i starten vurpade ett par åkare, samtidigt som Samuelsson klarade första liggande skytten med alla träff.

Men i första stående skyttet bommar Samuelsson två skott och Sverige halkade efter en halv minut till ledande Norge.

– Jag har väl en tendens när jag känner mig mer pressad att jag fryser fast, säger Sebastian Samuelsson till SVT.

Och det satte tonen för resten av loppet.

Hanna Öberg inledde tungt med två bom i första liggande vilket sinkade ner från täten. Hon tog dock in ett par sekunder och trots en bom även på första stående sköt Öberg snabbt och medaljkampen var inte helt över för Sveriges del.

ANNONS

När Samuelsson gjort sitt andra liggande var resultatet två bom och Sverige halkade ner på åtta extra skott. Det innebar en åttonde plats och över 20 sekunder efter ledaren.

Norge, Italien och Frankrike blev de nationer som stred om VM-guldet.

Men Samuelsson plockade tillbaka medaljchansen för Sverige när han satte full träff i sista stående skyttet vilket placerade Hanna Öberg i en position att inledningsvis plocka in 27 sekunder till italienskan Lisa Vittozzi som just då låg på bronsplatsen.

En utmaning Hanna Öberg tog emot.

12 bommar för Sverige

Efter liggande skyttet med en bom på Öberg hamnade Sverige på en femte plats med 20 sekunder kvar till Italien.

Men Öberg knappade in och låg på en fjärde plats inför klättringen i näst sista varvet. Men hon bommade dubbelt i stående skyttet och hamnade i stället på straffrundan.

– Jag ser ju läget när Tandrevold och Vittozzi bommar och då vill jag ju gå på i den serien. Men jobbet med extraskotten där blev alldeles för dåligt. Det är synd att det inte sitter bättre, säger Hanna Öberg till SVT.

Därmed var också medaljen ur sikte.

– Det är inte alls godkänt. Vi har åkfarten men det plockas för mycket reservskott, säger skyttetränaren Johan Hagström till SVT efter loppet.

ANNONS

Det blev i stället fransyskan Jeanmonnot, som träffsäkert skjutit sig igenom större delen av stafetten, som knep guldet från norska Tandrevold i sista rundan.

Silverkampen mellan Tandrevold och Vittozzi var hård ända in till slutet och det slutade med italienskt silver. Norge fick nöja sig med brons.

Men medaljlöst för Sverige som slutade på fjärdeplats med totalt 12 bom.

LÄS MER:"Rätt vad det är kommer pallplatsen"

LÄS MER:Medaljlöst för Sverige i VM-distansen i Skidskytte

LÄS MER:Utsatt för näthat under VM: "Chockerande"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS