Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peder Fredricson missade omhoppningen med minsta möjliga marginal i söndagens världscuphoppning.  Bild: DANIEL STILLER
Peder Fredricson missade omhoppningen med minsta möjliga marginal i söndagens världscuphoppning. Bild: DANIEL STILLER

Ingen världscupfinal för Fredricson – sista hindret sänkte svensken

Det var upplagt för en magisk eftermiddag för Peder Fredricson. Hästen var i form och han behövde världscuppoäng för att nå finalen i Las Vegas. Men det sista hindret hindrade honom. Söndagens hoppning vanns i stället av Geir Gulliksen.

På förhand handlade mycket under Gothenburg Horse Shows avslutande dag om Peder Fredricsons jakt på en plats bland världscupfinalisterna i Las Vegas senare i vår. För det behövde den svenske stjärnryttaren tillhöra toppen i söndagens hoppning.

Men ett irriterande sista hinder stod mellan honom och glädjen. Den guldmålade ribban ramlade till marken och slog fast att det inte blir någon världscupfinal för Fredricson.

– Det känns surt. Fyra fel är inte bra nog. Jag tyckte min häst hoppade suveränt på alla hinder, det var bara på sista där han inte fick höjd riktigt, säger han till SVT.

I stället blev var det ett annat välkänt svenskt namn i Scandinavium som imponerade mest.

Rolf-Göran Bengtsson på hästen Cassilano Jmen blev eftermiddagens första ryttare utan fel och tog sig stabilt till omhoppningen. Halvvägs genom hoppningen hördes ett nervöst "ja!" från läktaren – vilket snabbt följdes av hyschanden.

Kanske var den ropande åskådaren synsk?

Några hinder senare var det nämligen många fler än hen som klappade i takt åt Cassilano Jmens väl genomförda hoppning.

Under tävlingens gång fick han sällskap av Geir Gulliksen, Oliver Philippaerts, Kevin Staut och Bryan Balsiger i att vara felfri genom första hoppningen.

Med den bästa tiden därifrån var Rolf-Göran Bengtsson först ut – men två rivningar omöjliggjorde en svensk seger den här gången. I stället var det norrmannen Geir Gulliksen som blev den ende att gå felfritt genom banan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.