Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ingen publik från utlandet på OS

Sommarens OS i Tokyo kommer att arrangeras utan publik från utlandet.
Det meddelar arrangörerna enligt japanska Kyodo News.

De Olympiska spelen som är planerade att dra igång i juli i sommar meddelade under lördagen ett tungt besked: ingen utländsk publik kommer att tillåtas. Ett beslutet som även kommer att gälla Paralympics.

”För att ge klarhet till biljettinnehavare i utlandet och för att ge dem möjlighet att ändra sina resplaner redan nu, så har parterna på den japanska sidan kommit fram till slutsatsen att de inte kommer att kunna resa in i Japan vid tidpunkten för de olympiska och paralympiska spelen”, skriver organisatörerna i ett uttalande enligt AFP.

LÄS MER: Ryska friidrottare får tävla i OS

Beslutet togs under lördagsförmiddagen på ett möte mellan IOK, den japanska regeringen och organisationskommittén. För första gången i historien blir det i år ett OS och Paralympics utan publik från utlandet.

IOK:s ordförande Thomas Bach sade redan förra veckan att det är upp till Japan att ta beslut i publikfrågan och att organisationen kommer att stå bakom beslutet.

Sedan tidigare har den japanska regeringen kommit till slutsatsen att publik från utlandet inte är rimligt med anledning av smittspridningen och risken att få in mer smittsamma virusvarianter i landet.

LÄS MER: Discovery bantar OS-truppen – med 95 personer

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.