Hysén chockad över uppmärksamheten

Glenn Hysén, 58, blir bara mer och mer populär. Nu är han aktuell med fjärde boken samtidigt som TV-showen med hans efternamn har premiär.
– Jag har haft en jävla tur, säger han.

ANNONS
|

Fotbollskarriären är sedan länge över för Glenn Hysén som trots det bara fortsätter att öka i popularitet. Nu släpper han sin fjärde bok och samtidigt är han högaktuell för TV-showen i Kanal 5 som bär hans efternamn som har premiär idag måndag, 8 oktober.

– Det är faktiskt fjärde boken, de två första var ju sådana där självbiografier och sen hade jag en dassbok och nu kommer den här. Fråga mig fan inte hur de får alla idéer och att göra en bok om det här, säger han och skrattar.

Boken som nu släpps handlar om vadå? Jo, om Glenn Hysén och hans uttalanden om allt ifrån bästa filmerna att se på med barnbarnen, till hans lista med världens fem bästa Glenns. Det blandas friskt mellan högt och lågt.

ANNONS

LÄS MER:Farnerud, Hysén och Lundh om Blåvitts fall – klarar de sig kvar?

Inkomsterna till Stadsmissionen

Alla inkomster från boken går dessutom direkt till Göteborgs Stadsmission.

– Det är därför jag ställer upp, det är en bra sak och folk får lägga vad de vill. Jag skiter i om de lägger tio eller hundra spänn men det är för en bra sak, säger Glenn.

Du ställer ofta upp för Stadsmissionen, varför?

– Jag har ju sprungit Varvet bland annat, jag tog mig runt men det tog fan tid. Jag gör det för att det är en bra grej, en jävla bra grej helt enkelt. Sen är det kul att det sker i min hemstad där jag bor, men jag hade ställt upp även om det var i Stockholm.

Hur förklarar man att du bara blir mer och mer populär?

– Ja du ... det har jag tänkt på själv! Men när jag slutade med fotbollen så trodde man ju att strålkastarna skulle slockna och rullgardinen skulle dras ned. Sen blev jag ju kommentator på TV och kastades rätt in i grejerna, säger han och fortsätter:

– Jag hade en jävla tur. Det var inte lätt att sluta och inte veta vad man skulle göra och jag har ju min utbildning som elektriker men hade jag jobbat med det så hade jag ju bränt ned hela jävla Göteborg så det är en jävla tur att jag inte fick jobba med det.

ANNONS

Ser fram emot TV-serien

Har du varit orolig över vad du ska göra?

– Ja, i två veckor kanske efter att jag fick kicken från Viasat. Då tänkte man ju på hur fasen man skulle dra in pengarna för jag tjänade ju inte så stora pengar att jag kunde klara mig. Men efter två veckor löste sig ju allt.

Och nu har du en TV-show med ditt efternamn?

– Ja, det ser jag fram emot! Men det är ju lite sjukt också även om man ska vara stolt. Man får ju ändå erkänna att det är lite overkligt och vem fan vill se hur vi lever ... sen kanske inte en jävel bryr sig och det går åt helvete. Ja, vadå? Vad ska jag göra åt det?

– Sen har jag sett lite klipp och det är faktiskt kul. Det är inget jävla fejk utan vi bjuder på alla jäkla konstigheter och så. Det kommer komma saker som andra familjer också går igenom allt är fan inte perfekt. Vi kommer visa det som det är och inte som andra där det bara är gulligt och trevligt hela tiden.

Du är hyfsat populär i Göteborg, du?

– Jag vet inte varför ...

ANNONS

– Jag är väl normal bara och är den jag är utan några konstigheter och överdriver och fejkar och har mig. Jag svär och gormar i alla sammanhang och en del klagar. Men jag kan inte gå runt och säga attans och sådan saker. Det biter inte lika mycket och det är inte jag. Jag är den jag är och det är fan svårt att ändra på det.

ANNONS