Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Hysén och Hellström möttes på tennisbanan

Glenn Hysén, 60, och Håkan Hellström, 46, är Göteborgs kanske största profiler.
I måndags möttes duon på tennisbanan för första gången.
– Han är en jävla bra gubbe och människa, säger Hysén om sin motståndare.

Håkan Hellström och Glenn Hysén har genom åren sprungit på varandra vid flera tillfällen. Hysén har varit på plats på flera av hans konserter genom åren och är ett stort fan av Hellström.

– Jag har varit på ett par ja, det är lika bra varje gång. Även om det är låtar man känner igen. Han en jävla go’ gubbe och människa, säger Hysén.

I måndags var det dock inte musik eller fotboll som gällde för duon.

”Det var skitroligt”

Då var det istället tennisbanan.

– Det var skitroligt! Det var första gången jag lirade med honom. Jag har spelat lite med en polare från Warta-tiden, Hasse Johansson. Vi spelar dubbel hela tiden. Spelar man singel ... då springer man fan ihjäl sig och det vill man inte. Men Håkan var bra. Han kan springa, säger Hysén.

Förutom Glenn Hysén och Hasse Johansson var det Håkan Hellström och hans pappa, Björn, som lirade i över en timme.

– Jag hade ingen aning om det här. Det var Hasse som styrde upp det då han spelat mycket med Håkans farsa och de snackade ihop sig om det här. Håkan sa inte nej heller direkt ... det var verkligen skitroligt och det här var inte sista gången, säger Hysén.

”Han var så mycket bättre än mig”

Skönt med en motståndare man känner igen?

– Haha! Det kan man lugnt säga! Jag har ju träffat Håkan ett par gånger och det är en jävligt bra snubbe. Suverän på alla sätt.

Var Håkan något att ha?

– Det var han faktiskt! Han var fan så mycket bättre än mig ... han hade ju grundslagen och grejer även om han var lite ringrostig. Sen bytte vi hela tiden. Jag spelade med Hasse, med Björn och med Håkan. Det var inte på liv och död även om man självklart tog i så man sprack.

Hur är din egen förmåga på tennisbanan?

– Oj! Jag har inte spelat organiserat eller särskilt ofta utan det har blivit någon plojgrej här och där. Det är verkligen skitsvårt ju. Man tror att man är så jävla bra men jag löper inte lika snabbt längre. Det har jag i och för sig aldrig gjort, säger Hysén och fortsätter:

– Jag krigar bara.

LÄS MER: Hysén om skräckupplevelsen: ”Var nära att dö”

Det funkar ganska bra?

– Ja. Jag ger aldrig upp och jag var totalt genomsvett. Som en disktrasa man kunde vrida ur. Jag har ingen teknik överhuvudtaget. Lite som i fotbollen med. Jag kör på med en jäkla krigarinstinkt och den kommer man en bit på.

Det känns ändå som att du valde rätt sport?

– Haha! Det kan man lugnt säga ... tennis är bra mycket svårare!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.