Ishockeyikonen Börje Salming, som gick bort i sviterna av nervsjukdomen als förra året, kommer att hedras under en insamlingsgala på Berns i Stockholm den 26 april. Arkivbild.
Ishockeyikonen Börje Salming, som gick bort i sviterna av nervsjukdomen als förra året, kommer att hedras under en insamlingsgala på Berns i Stockholm den 26 april. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Hyllningsgala för Salming på Berns

Nästa månad hålls en gala i Stockholm till minne av Börje Salming.
Syftet är att hedra den svenska ishockeyikonen och samtidigt samla in pengar till als-forskningen.

ANNONS
|

Salming gick bort i sviterna av nervsjukdomen als förra året. Galan "En kväll för Börje" anordnas på Berns i Stockholm den 26 april och förutom att hedra en av svensk ishockeys största är målet att samla in pengar till forskningen kring als.

Allt överskott från galan går till Börje Salmings als-stiftelse.

Artister som Helen Sjöholm och Tommy Körberg uppträder och bland galans gäster syns Börjes fru Pia Salming och hans bror Stig Salming. Även hockeyprofiler som Mats Sundin och Niklas Lidström deltar, liksom Sveriges överbefälhavare Micael Bydén. Både Sundin och Bydén var nära vänner till Salming och är ambassadörer för Börje Salmings als-stiftelse.

ANNONS

"Vi är glada att kunna arrangera En kväll för Börje och att så många välkända profiler från hockey, näringsliv och artister som Helen Sjöholm och Tommy Körberg är med och ställer upp för stiftelsen", säger Karin Karlström, grundare av Börje Salming als-stiftelse, i ett pressmeddelande.

ANNONS