Oscar Sundh firar med lagkamraterna efter ett av flera HV-mål under annandagen.
Oscar Sundh firar med lagkamraterna efter ett av flera HV-mål under annandagen.

HV71 vann svängig annandagstillställning

ANNONS
|

HV71 jagade revansch när laget tog emot Örebro på hemmais på annandagen. Den regerande svenska mästaren från Jönköping hade förlorat lagens två tidigare möten den här säsongen (2–6 och 0–3).

Men den här eftermiddagen blev det en annan tillställning i Kinnarps arena i Jönköping.

Max Wärn gav hemmalaget ledningen i den första perioden. Örebro vände visserligen till en 2–1-ledning under den andra perioden. Men efter att Stefan Elliott kvitterat och Oscar Sundh satt 3–2 i slutet på mittenakten var det fördel HV71 inför den sista perioden.

Där visade hemmalaget klass och avfärdade gästerna. Slutsiffrorna skrevs till 5–2 efter att Elliott hittat rätt ytterligare en gång innan Anton Bengtsson fastställde slutresultatet.

ANNONS

- Det gäller att bygga lite "streakar" för att vinna lite poäng. Man vet aldrig vilka lag man kommer få möta längre fram på säsongen. Det är viktigt att inte dra på sig massa torsk mot ett och samma lag. Det var skönt att bryta den trenden mot Örebro, säger segerskytten Oscar Sundh.

Tog tredje raka segern

Men inte nog med att HV71 bröt den tunga sviten mot just Örebro. Laget passade även på att förlänga en annan.

Efter en svängig säsong där Jönköpingslaget haft svårt att vinna flera matcher i rad tog den regerande SM-mästaren sin tredje raka seger på annandagen.

- Jag tycker väl att vi håller ihop spelet på ett bättre sätt. Tidigare har det antingen varit offensiven eller defensiven som strulat. Nu tycker jag vi får ihop det bättre, säger HV71:s tränare Johan Lindbom och fortsätter:

ANNONS

- Nu vinner vi mycket på våra powerplay. Vi är ett hot i powerplay och det ger oss ett momentum i matcherna. Vi har hittat bättre strategier och positioner. Det går lite hand i hand.

Tillbaka i toppen

De nio raka poängen innebär att HV71 återigen befinner sig bland de sex första lagen i tabellen, vilket innebär en direktplats till kvartsfinal när SM-slutspelet drar i gång i vår.

Laget har nu spelat in 49 poäng på 30 matcher.

- Vi försöker hålla det enkelt. Det är det viktigaste. Ibland försöker vi lite för mycket. Nu har vi spelat ganska enkel hockey och håller uppe tempot. Vi försöker ta vara på de chanser vi får, säger Max Wärn.

TT

ANNONS