Holmlunds första ord efter svåra olyckan

ANNONS
|

Anna Homlund skadades svårt när hon kraschade förra året under ett träningsåk i italienska Innichen och tvingades opereras akut. Hjärnskadorna som Holmlund ådrog sig bedömdes vara tregradig på en fyragradig skada. Vid fyra är man hjärndöd.

Nu har Holmlund för första gången pratat med media. På frågan vad hon vill träna på svarar hon:

– Hoppa. Springa. Sen, säger hon tillDagens Nyheter.

Olyckan har haft en stor påverkan på hela Anna Holmlunds familj.

– Ibland känner jag att jag inte orkar gå ur sängen men jag har gått ur sängen varje dag ändå. Någon frågade om man kan vara riktigt glad, men nej, det är väldigt svårt. Det ligger där och nöter oavsett vad man gör, säger Annas mamma Margaretha Holmlund.

ANNONS

Men det finns också positiva tecken på Anna Holmlunds återhämtning. I mitten av mars gjorde skicrossåkerskan framsteg varje dag. Hon började känna igen folk och minnas. Enligt Annas pappa Lars Holmlund har Annas återhämtning gått bättre än förväntat men även om Anna har visat positiva tecken är det en lång väg till att bli helt återställd.

– Nu har det planat ut lite men hjärnan håller på att reparera sig under två års tid så vi har inte gett upp hoppet om att det ska bli ytterligare förbättringar, säger hon.

ANNONS