Luleås lagkapten Jenni Hiirikoski fick fira ännu ett SM-guld.
Luleås lagkapten Jenni Hiirikoski fick fira ännu ett SM-guld. Bild: Pär Bäckström/TT

Hiirikoski: "Glad att kunna stå här i dag"

Ett dygn efter skräckskadan var Jenni Hiirikoski på plats när Luleå säkrade ännu ett SM-guld.
Lagkapten skar sig på halsen efter att ha fått en motståndares skridsko där.
– Jag märkte att blod kom från ett obehagligt ställe, säger finländskan i SVT.

ANNONS
|

– Jag känner mig okej, det har varit en tuff dag. Det har varit mycket känslor, säger Jenni Hiirikoski.

Det var under söndagens andra SM-finalmatch mellan Luleå och Brynäs som olyckan var framme.

Jenni Hiirikoski skar sig på en motståndares skridsko och fördes till sjukhus. Matchen avbröts i drygt 45 minuter innan den återupptogs efter att man kunnat konstatera att Hiirikoskis tillstånd var stabilt och att det handlade om ett "ytligt sår".

Under måndagen var Jenni Hiirikoski på plats när Luleå säkrade ännu ett SM-guld efter efter att ha besegrat Brynäs med 3–0 i matcher.

– Jag är tacksam över stödet jag har fått från hela världen. Det har varit känslosamt, säger hon i SVT och minns tillbaka till gårdagen.

ANNONS

– Jag kommer ihåg att jag försökte nå pucken men en motståndare ramlar över mig, sen märker jag att jag hade träffats på halsen. Jag reser mig upp och då ser jag blod komma från ett obehagligt ställe. Jag kände mig bättre när jag insåg att alla tog hand om mig, jag befann mig i trygga händer. Men det var väldigt läskiga minuter.

Kritik väcktes till följd av att ingen ambulans var på plats i arenan. Spelarfacket Sico har under dagen krävt att ambulanspersonal ska finnas på varje SDHL-match.

– I dag vill jag inte kritisera någon, men jag förstår att diskussionen kommer upp. Ligan behöver ta tag i frågan och fatta ett klokt beslut, säger Hiirikoski och avslutar sedan:

– Det kunde ha slutat riktigt illa, men jag är glad över att kunna stå här i dag.

ANNONS