Henrik Stenson svarar på kritiken: ”Jag har gjort mitt val”

Henrik Stenson har hållit sig undan media sedan han skrev på för den av Saudiarabien finansierade LIV-touren. Nu svarar han på kritiken i en intervju med SVT.
– Jag har gjort mitt val, säger han.

ANNONS
|

När den Saudiarabien sponsrade LIV-touren i golf såg sitt ljus började direkt ryktena dyka upp. Golfstjärna efter golfstjärna skulle skriva på för den nystartade touren och få jättebelopp för sin signatur.

Flera nobbade.

Flera skrev dock på.

En av dessa var den svenske stjärnan, Henrik Stenson som efter att han tog det beslutet hållit sig undan media. Nu svarar han dock på kritiken han fått i en intervju med SVT.

– PIF (investeringsfonden), de investerar ju i företag och verksamheter över hela världen. Det är Boeing, det är Fedex, det är Starbucks, Uber och alla möjliga. De säljer olja till hela världen. Var ska du dra gränserna? Var drar du gränsen mellan individer, företag, länder? Jag har gjort mitt val och andra får göra sina, säger han till SVT.

ANNONS

När han får frågan om vart han drar sin gräns har han svårt att svara tydligt på den frågan.

– Var drar du gränsen? Jag spelar på den här touren, den här ligan och det är det jag fokuserar på. Vi kan grotta in oss i det här i all oändlighet om vi bara ska kolla på det. Det är ju allt från abortregler till dödsstraff och allt vad det kan vara. Vem är det som ska bestämma gränserna? Jag vet inte.

Det har dykt upp uppgifter om att Henrik Stensons ska ha fått 500 miljoner kronor bara för att skriva på för LIV-touren. De summorna dementerar han i intervjun men är ändå öppen med att det var pengarna som fick honom att ta beslutet att skriva på för den så hårt kritiserade touren.

– Absolut handlar det om pengar, men inte i närheten av sådana belopp. Det är alltid intressant att följa och se var rykten kommer ifrån. Kan man fakturera mellanskillnaden någonstans, säger han.

ANNONS