Henrik Lundqvists känslosamma möte: ”Mycket speciellt ögonblick”

Henrik Lundqvist avslutade sin elitkarriär efter ett hjärtproblem. Sedan dess har han varit öppen med sitt tillstånd och nyligen fick han träffa en 14-årig pojke som genomgått exakt samma sak.
Då blev det ett känslosamt möte.
– Det var verkligen speciellt, säger Henrik Lundqvist.

ANNONS
|

Karriären skulle inte fortsätta i New York Rangers. Istället såg det ut att bli en flytt till Washington Capitals men något spel där blev det aldrig. Ett hjärtproblem satte stopp för Henrik Lundqvists fortsatta karriär.

Istället tvingades han avsluta sin karriär.

Ett tufft beslut, men ett måste.

– Jag kommer sakna den intensiva känslan att vara i en ishall och tävla, sa han då.

Sedan dess har han fortsatt vara öppen om sina operationer och sitt tillstånd. Något som han fått stor uppmärksamhet för både i Sverige men även i USA.

Nyligen fick han träffa en 14-årig kille, Brennan Rosenberg som var på plats under Stanley Cup-finalen mellan Vegas Golden Knights och Florida Panthers. Då visade det sig att han genomgått samma operationer som Henrik Lundqvist har gjort.

ANNONS

Den svenske målvakten har även blivit en stor förebild för honom.

– Jag var så ”starstruck”. Jag sa att han var en inspiration för mig, jag visade honom mitt hjärta. Jag frågade om en bild och han var supertrevlig, säger Brennan enligt nhl.com.

Henke Lundqvist om mötet: ”Det var verkligen speciellt”

Under mötet lyfte han på sin Vegas Golden Knights-tröja och visade upp sina ärr för Henrik Lundqvist. Brennans pappa, Derek berättade då om Henrik Lundqvists reaktion.

– Han var väldigt snäll för att han hade bråttom till tv-sändningen, säger han.

Även Henrik Lundqvist har berättat om mötet efteråt. Ett möte som var känslosamt för honom.

– Han sa till mig att han hade gått igenom samma sak och att jag var en stor inspiration för honom under den tuffa tiden. Det var verkligen speciellt och jag såg att det blev oerhört känslosamt för hans pappa. Det blev ett mycket speciellt ögonblick för mig också, säger Henke själv i TNT-sändningen.

ANNONS