Sirius Filip Rogic och Helsingborgs Anthony van den Hurk.
Sirius Filip Rogic och Helsingborgs Anthony van den Hurk. Bild: Christine Olsson/TT

Helsingborg föll mot Sirius efter självmål

Tre nykomlingsmöten, obesegrade efter tre omgångar och en fjärdeplats i tabellen. Livet leker för Sirius just nu:
– Vi har en bredare trupp och en annan mentalitet än förra året. Vi jobbar hårdare, tränar hårdare och det visar sig i matcherna, säger Siriusmittfältaren Jaime Roche efter 1–0 hemma mot Helsingborg.

ANNONS

Uppsalalaget har inlett säsongen med tre nykomlingsmöten på rad och har plockat sju av nio poäng, efter 2–1-seger mot GIF Sundsvall hemma i premiären, en poäng borta mot Värnamo efter en mållös match i omgång två och tre nya friska pinnar in hemma mot Helsingborg (1–0) under söndagen.

Det var visserligen gästernas anfallsstjärna Anthony van den Hurk som olyckligt råkade nicka in ett vackert självmål efter tolv minuter men Sirius var nära fler mål, inte minst från Jaime Roches sida. Den nyss fyllda 21-åringen bjöd på en vass frispark i första halvlek som sånär gick in vid högra stolpen samt hade öppet mål med timmen spelad men då tog i för hårt och sköt över.

ANNONS

"Blev lite chockad"

Det var dessutom Roche som slog hörnan som resulterade i gästernas självmål:

– En hård hörna som kom dit den skulle. Jag blev lite chockad, såg inte vem som touchade den först men såg också att ingen i vårt lag firade som att de hade gjort mål så då förstod jag att det inte var vi. Det blev ett vackert mål men ja, lite fel målskytt bara, säger Roche med ett skratt.

Siriusmittfältaren väntar fortfarande på sitt första allsvenska mål. Han startade i fjorton av 22 allsvenska matcher förra året men höjde redan då sitt spel månad efter månad och ser i år ut som en flera klasser bättre spelare, inte minst då självförtroendet och pondusen fått sig en skjuts uppåt:

– Jag har en annan mentalitet i dag också. Jobbar väldigt mycket hårdare nu, andas och lever fotboll, går hem och kollar klipp och så. Det visar sig i mitt spel på planen.

Trögt för Helsingborg

För Helsingborg har säsongsinledningen varit tuff. Söndagens förlust var den tredje raka, laget har gått mållöst två matcher i rad, har hittills gjort endast ett enda mål framåt på tre omgångar. Dessutom bjöd man som nämnts på söndagens enda mål.

Passningsspelet var dessutom allt annat än precist, många lovande anfall rann ut i sanden och när det väl blev en het chans från inhoppade Assad Al Hamlawi var Siriusmålvakten Tommy Vaiho där och räddade.

ANNONS

Och Siriusmittfältaren Jaime Roche är glad åt att ha nyförvärvet mellan stolparna, inte minst då Vaiho hållit nollan i två av sina hittills tre allsvenska matcher för Uppsalalaget.

– Tommy är fantastisk. Det känns tryggt med honom. Sedan kan han inte ta alla bollar så vi får försöka tänka smart i spelet också.

ANNONS