Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Hellsten ska utmana eliten

Edvin Hellsten imponerade stort under förra säsongen då han stod som segrare i Volvocupen. I år väntar ny klass och nya utmaningar. – Det ska bli skitspännande, säger han.

Hovåskillen Edvin Hellsten har de tre senaste säsongerna deltagit i Volvocupen. Förra säsongen blev lite av ett genombrott för Edvin när han stod som totalsegrare efter att ha varit på pallen i samtliga elva race. 

Tillsammans med sitt team, Nova Racing, växlar de nu upp inför kommande säsong. Volvocupen byts ut mot V8 Thunder Cars och bilen byts till en Chevrolet Camaro.

– Det känns spännande. Nya utmaningar och ny bil med mer effekt och en annan serie. Sen kommer jag också köra på andra banor. För mig blir det fem nya banor vilket ger nya utmaningar, säger Edvin. 

Axel Hellsten som driver, Nova Racing, säger att skillnaden mellan klasserna är stora.

– Det är väldigt stor skillnad. 450 hästkrafter mot 170. Mer vridmoment och bakhjulsdriven bil. Det är mer riktigt racing, säger Axel Hellsten.

"Det ska bli skitspännande"

Den 5-7 maj går startskottet för tävlingssäsongen när Vårracet anordnas på Mantorp Park. 

– Det ska bli skitspännande. Vi har ett officiellt test den 18 april. Ska bli spännande att se hur man ligger till. Första racet är alltid väldigt roligt och jag ser fram emot att börja säsongen. 

Trots att han är nykomling i klassen, har Edvin högt uppsatta målsättningar.

– Målet är självklart komma så bra som möjligt. Det är målsättningen att plocka poäng i varje race. För det krävs att man kommer topp-10, säger Edvin och fortsätter:

– Jag tror inte det är helt omöjligt. Jag har tidigare kört på asfalt i tre år och har erfarenheten.

Edvin som har en bakgrund inom go-karten har kört i Volvocupen i tre år. I somras tog han studenten och kombinerar nu racingen med utbildning på Chalmers. 

– Jag kombinerar skolan med racingen. Det är en stor satsning med V8 självklart. Lägger ner mycket tid på det men måste samtidigt ta hand om skolan.

Hur mycket tid lägger du på racingen?

– Kollar man helhet med träning och ute i garaget så blir det väl en 8-10 timmar. Sen lägger resten av familjen massa tid också. Kanske 100 timmar i veckan tillsammans.

Vad har du framtidsdrömmar?

– Min dröm är att kunna köra racebil under arbetstid. Att när jag åker till jobbet åker jag till min racebil och kör. Så att kunna jobba med det på heltid är min stora dröm.