Helgstrands åtgärd efter kritiken: Kameror i ridhusen

Efter avslöjandet om hårda träningsmetoder ska nu Helgstrand dressage installera kameror i samtliga ridhus på anläggningen. Det meddelar företaget i ett inlägg på sociala medier.

ANNONS
|

Det var förra veckan som danska TV2 genom programmet Operation X avslöjade användningen av hårda träningsmetoder hos Helgstrand dressage.

Konsekvenserna efter dokumentären har varit många, bland annat har tidigare OS-ryttaren och vd:n för Helgstrand dressage, Andreas Helgstrand, uteslutits ur det danska landslaget fram till den fösta januari 2025.

Danska ridsportförbundet tillsammans med ridlärarförbundet har dessutom beslutat att förbjuda Helgstrand från att ta in nya beridarelever till verksamheten, skriver danska Nordjyske. Tre befintliga elever i verksamheten har också flyttats.

Inför visselblåsarfunktion

Helgstrand har tidigare sagt att man har sett över och infört förbättringar inom verksamheten efter det att filmerna upptogs. Nu meddelar företaget via sociala medier att det bland annat kommer att installeras kameror i samtliga ridhus i Danmark.

ANNONS

Kamerorna som sätts upp i början av nästa vecka kommer att filma dygnet runt. Inspelningarna ska användas vid misstanke om felaktiga träningsmetoder.

”I framtiden kan det danska ridsportförbundet och relevanta myndigheter be om stickprovskontroller när som helst,” står det i inlägget.

Förutom kamerorna har företaget tagit fram riktlinjer för träning och hantering av hästar, samt infört en visselblåsarfunktion för anställda.

LÄS MER:Helgstrand-dokumentären sänds i svensk tv

LÄS MER:SVRF:s ordförande om TV2:s avslöjande: ”Får rysningar av att det är så här”

ANNONS