Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Helgesson siktar på nystart i Toronto

Sveriges främsta konståkare på damsidan har flyttat till Toronto i Kanada för att få en nytändning i karriären. – Det är en bra klubb med många världsåkare och jag tror att jag kan utvecklas här, säger hon.

Sedan Joshi Helgessons storasyster Viktoria valde att sluta med konståkningen så har Joshi var ohotat bäst på damsidan av de svenska åkaren. 

Sedan i lördags väntar dock en helt ny konståkningsvardag för Tibrotjejen som valt att flytta till Toronto.

– Jag kände att jag ville ha något nytt. Efter att Vicky slutade åka så har jag fått träna många timmar ensam, när mina klubbkompisar gått i skolan, så jag flyttade också för att få lite fler och motiverade åkare runt mig, säger hon.

–  Det är en bra klubb med många världsåkare och jag tror att jag kan utvecklas här.

Att det blev just Toronto handlar mycket om att hon tidigare varit där och tycker om att träna med klubben.

I måndags var första träningspasset och hittills trivs hon bra med sitt nya liv i Kanada där hon tränar tillsammans med bland andra Yuzuru Hanyu som vann OS i Sotji och den kanadensiska mästaren Gabrielle Daleman. Ett inspirerande sällskap som Joshi hoppas kunna utvecklas av.

–  Jag hoppas att kunna tävla ännu bättre, få högre poäng och förhoppningsvis höja placeringen på tävlingar. 

Flytten innebär också att hon får nya tränare i Brian Orser, som själv blev välrdsmästare 1987 som singelåkare,  och Tracy Wilson istället för mamma Christina Helgesson och Regina Jensen.

– Det är annorlunda att inte ha mamma och Regina som tränare, som känt mig ända sen jag var liten. Vi pratar ju fortfarande nästan varje dag och mamma kommer komma hit och hälsa på, men det är klart att det är annorlunda att inte träna för dem varje dag. Men jag tror också att det kan vara bra att prova lite nytt och se hur det kan utveckla mig, säger hon.

Planen är att hon ska stanna i Toronto säsongen ut. Exakt hur tävlingssäsongen kommer att se ut är inte klart än däremot kommer hon att köra SM i december.

– Mitt mål nu är att komma i så bra form som möjligt till säsongen startar, försöka hitta en bra plan för förändringen här och sen försöka prestera så bra som möjligt på mina kommande tävlingar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.