Heid illa ute mot Eslöv

ANNONS
|

– Det är otroligt små marginaler som avgör i dag, säger Heids tränare Magnus Lindqvist.

Heid föll i den första matchen med 17-18 och var revanschsugna inför match nummer två. Inför 580 personer tog man också ledningen genom Annika Wiel Fredén, assisterad av målvakten Karin Carlsson. En jämn period följde där bägge lagen bjöd på fin anfallshandboll. Att det är två jämna lag som möttes märktes tydligt. I grundserien skiljde det endast två poäng mellan lagen.

– Det brukar alltid se ut så här när vi möts. I dag hade vi det i egna händer, men slarvade bort det i slutet, säger Lindqvist.

ANNONS

Heid kunde mycket tack vare sin storspelande målvakt Karin Carlsson gå ifrån till en ledning med 19-17 med tolv minuter kvar.

– Det kändes väldigt bra för egen del i dag, men det spelar ingen roll då vi förlorar, säger Karin Carlsson.

Eslöv kämpade sig in i matchen igen och med tre minuter kvar var det lika, 20-20. Den andra halvleken bjöd på stundtals väldigt fin anfallshandboll av bägge lagen. Full fart från båda sidor och publiken bjöd på slutspelsstämning. När klockan stod på 57.53 blev Eslövs Emma Henrysson utvisad efter en ojust tackling på Annika Wiel Fréden.

Hemmalaget och dess supportrar jublade – tog ut segern i förskott, kanske.

I stället blev det ett stegfel och Eslöv kunde göra segermålet genom Elin Enhörning. Heid slarvade sedan bort ett läge att kvittera med ett avslut år dålig vinkel.

– Jag är jävligt besviken. Karin gör en jättematch i målet och har 55 %, men vi lyckas inte avgöra i slutet. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, säger en frustrerad Annika Fréden.

Nu krävs det att Heid vinner tre raka matcher för att stanna kvar i slutspelet.

ANNONS