Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lugis spelare jublar medan Heids Jessica Ehrnbring deppar under handbollsmatchen mellan Lugi och Heid. Bild: AVDO BILKANOVIC
Lugis spelare jublar medan Heids Jessica Ehrnbring deppar under handbollsmatchen mellan Lugi och Heid. Bild: AVDO BILKANOVIC

Heid föll borta mot Lugi

Heid fortsätter dansa runt slutspelsstrecket efter att Lugi besegrat göteborgarna med 27–23. Därmed spenderar Christer Karlssons gäng landslagsuppehållet på sista slutspelsplatsen.
– Framför allt var det offensiva spelet extremt dåligt, konstaterar Elin Hallagård, 30.

Det var ett formsvagt Lugi som tog emot Heid på söndagseftermiddagen. Skåningarna kom till spel med fyra raka förluster – och en femte hade inneburit att Heid klättrat förbi i tabellen.

Två snabba Heid-mål lovade också gott – men sen tog det stopp. 0–2 blev till 6–2, och Heid fick jobba i underläge resten av matchen.

– Jag tyckte ändå vi fick till det ganska bra i försvaret i starten, och de fick inte ösa in mål på samma sätt som i vissa andra matcher här på slutet. Problemet är snarare att vi missar rätt mycket lägen, säger Hallagård och fortsätter:

– Framför allt var det offensiva spelet extremt dåligt, även om det blev bättre än i andra.

"I bland sätter det sig i huvudet"

Jessica Ehrnbring (6 mål för dagen) och Towe Andersson (5) gjorde vad de kunde framåt, och hjälpte laget att hålla kontakten fram till slutminuterna. En annan som levererade var målvakten Miranda Nasser, menar Hallagård:

– Jag tycker Miranda var väldigt duktig i första halvlek. Det var delvis hon som höll oss kvar i matchen där, tillsammans med försvaret i stort. Vi missade ju väldigt mycket som sagt ...

En som inte hade flytet i avsluten denna dag var Hallagård själv. Hon stannade på tre mål på nio försök.

– Jag gör en fantastiskt dålig match, bränner allt ... I bland sätter det sig lite i huvudet helt enkelt. De blockar ner mig de första skotten och då tappar jag lite tron på det typ. Då börjar det lätt darra lite, konstaterar mittnian.

"Någonstans har vi inte skyhöga krav"

Lugi kunde till slut hålla undan och vinna med 27–23. För Heid innebär det deras femte förlust på de sex senaste matcherna – och laget parkerar alltjämt på sista slutspelplatsen.

– Kanske blev vi lite uppskrivna i början av säsongen. Jag tycker nog inte den här svackan är så allvarlig som vissa tycker, utan mer att de matcher vi förlorat har varit mot starkare lag ... Så någonstans har vi inte skyhöga krav, utan vi utgår från att vi har en ganska smal trupp, resonerar Elin Hallagård.

Nu väntar ett långt VM-uppehåll, och en chans för Heid att omgruppera sig till omstarten den 19 december.

– Det är många bitar vi behöver fila på tills dess. Tajmingen mellan varandra, försvarsspelet, och mycket annat, säger Elin Hallagård.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.