Harju målskytt i Luleåseger

ANNONS
|

Luleåcentern var ett enda stort leende där han satt i omklädningsrummet på Hovet efter vinsten.

I måndags blev det klart att han efter en motig sejour och dåligt med speltid i Jokerit och KHL flyttade hem till Luleå igen.

I debuten mot Linköping i tisdags gjorde han en assist, men Luleå förlorade och gjorde det för tredje matchen i rad.

På torsdagen blev det både mål- och segerjubel när förlustsviten bröts. Harju fastställde 3-0 i numerärt överläge i början av den tredje perioden med en maskerad kanon till handledsskott.

-Det var skönt. Jag kände direkt när jag släppte i väg den att det blir bra. Jag såg att han (målvakten) kollade runt backen på fel sida, sade Harju som också noterades för en assist.
Bättre ork

Luleå vann knappt, men klart.

-Det var kanske inte toppspel, men krigarinsatsen, inställningen, spelet i boxplay och målvaktsspelet var suveränt, sade han.

TT: För egen del?

-Det kändes bättre i dag, jag hade bättre ork. Det är väl lite tajming och kontroll på grejerna som saknas. Men det är mycket matcher jag behöver och det är perfekt att få det, sade Harju som skrivit långtidskontrakt, 4,5 år med Norrbottenslaget.

De två första målen fixade lagkaptenen Chris Abbott - hans första fullträffar efter nyår - och målvakten Joel Lassinantti räddade 29 skott och höll sin fjärde nolla för säsongen.

ANNONS

Luleå, som inför låg en placering och en poäng före Djurgården, fixade en fyrapoängslucka till Stockholmslaget och tittar uppåt i tabellen.

Energilöst hemmalag

För Djurgården ser det dystrare ut.

För bara några veckor sedan slogs en då pigg nykomling om en sjätteplats i serien och kvartsfinalspel.

Åtta matcher och sju förluster senare kämpar ett energilöst Djurgården, på nionde plats, i första hand för att hålla sig borta från ett ovisst kvalspel i vår. Dessutom med forwardsstjärnan Mikael Samuelsson tillbaka på skadelistan bara två matcher efter att han gjorde comeback.

-Vi behöver hitta tillbaka till grunderna och jobbar på det varje dag. Försvarsspelet är inte lika bra som det har varit förut, men i dag var det offensiven som fallerade. Vi hade hur många powerplaychanser som helst, suckade tränaren Hans Särkijärvi vars lag brände sju powerplaychanser, varav 90 sekunder i spel fem mot tre.
ANNONS