Här slår Stina Nilsson alla andra svenska skidskyttar

Stina Nilsson är en joker i den svenska OS-truppen. Men på ett område slår hon alla andra svenska skidskyttar: sociala medier. Där är 28-åringen trea av alla i världscupen, det skriver Expressen.

ANNONS
|

Stina Nilsson gör sin andra säsong som skidskytt och har som bäst åkt in på en tionde plats i världscupen. Hon fick en av de sista platserna i den svenska skidskyttetruppen till OS och i spåret får hon finna sig i att vara i skuggan av de andra svenskorna, med systrarna Hanna och Elvira Öberg i spets.

Utanför spåret finns det dock ett området där hon är bäst i laget – och tredje bäst i världscupen.

På sociala medier är det bara italienskans Dorothea Wierer och norskan Tiril Eckhoff som slår Nilsson, det skriver Expressen.

ANNONS

Wierer är överlägset störst med över 600 000 följare på Instagram och Eckhoff är tvåa med 260 000. Nilsson på tredje plats i den listan har 159 000 följare.

– Oj, det hade jag inte en aning om. Vad kul, säger Nilsson till Expressen.

28-åringen säger att hon främst använder sociala medier för att få ut sina egna ord och perspektiv men att hon också vill visa livet som skidskytt för sina följare.

– Jag ser det som en plattform där jag kan driva mitt varumärke. Och jag kan förmedla saker till mina följare som kanske inte kommer ut via annan media och intervjuer jag gör.

LÄS MER:"Ju närmare avresa, desto mer nervositet"

Samuelsson störst av de svenska herrarna

Av de svenska skidskyttarna är OS- och VM-guldmedaljören Hanna Öberg näst stört på Instagram med sina drygt 100 000 följare och av herrarna toppar Sebastian Samuelsson listan med nära 50 000 följare.

Trots att Stina Nilsson har flest följare i det forumet säger hon till Expressen att hon inte upplever att uppmärksamheten är större kring henne än någon på tävlingarna.

– Nej det tycker jag inte, jag tycker att vi delar på det i landslaget. Det finns många stjärnor som Hanna och Elvira till exempel och de får också stor uppmärksamhet.

ANNONS

Skidskyttarnas OS inleds med mixedstafett den 5 februari.

LÄS MER:Norska mardrömmen: Två längdåkare har testat positivt

Stina Nilsson har en tionde plats som bäst i världscupen och är uttagen i sitt första OS som skidskytt.
Stina Nilsson har en tionde plats som bäst i världscupen och är uttagen i sitt första OS som skidskytt. Bild: DAVID GEIEREGGER

ANNONS