Här dyker Danny Green upp i Sverige – under SM-finalen

Danny Green har vunnit NBA tre gånger.
Under måndagen dök han överraskande upp i Norrköping.
– Som tur var kunde jag ta mig hit fort, säger han till SVT.

ANNONS
|

Green vann första gången med San Antonio Spurs 2014 och följde sedan upp detta med att upprepa bedriften med Toronto Raptors 2019.

Året därefter var det dags igen, denna gång med Los Angeles Lakers – då i samma lag som LeBron James.

Nu för tiden håller han till i Cleveland Cavaliers som fick respass i åttondelsfinalserien mot New York Knicks. Därför är han nu ledig.

Under ledigheten passade han på att besöka Norrköping under måndagen. Kanske inte det mest givna av semesterställen – men det har sin förklaring.

Kopplade grepp om finalserien

I Norrköping Dolphins spelar nämligen hans bror, Devonte Green. Under måndagen spelade laget SM-final tre mot Borås Basket – och Danny Green bestämde sig för att överraska sin bror genom att se matchen på plats.

ANNONS

– Vi har inte setts på ett tag. Jag tror aldrig att jag kommer ha chansen att se honom här igen. Min säsong tog tyvärr slut tidigt, men som tur var kunde jag ta mig hit fort och se honom spela. Vi är glada och jag vet att han blev glad. Det tog ett tag att komma hit, men det var kul att se honom glad, säger Danny Green till SVT.

Om det var tack vare broderns närvaro låter vi vara osagt, men Devonte Green gjorde 19 poäng redan i den första halvleken. Matchen vann laget till slut med 97–70, därmed tog Norrköping en 2–1-ledning i serien.

– Fantastiskt, jag hade ingen aning att de skulle komma. De har aldrig varit utomlands och kollat på mig tidigare så det var väldigt speciellt för mig och gav mig lite extra energi i dag, säger Devonte Green om besöket till SVT.

Final fyra spelas på onsdagen.

LÄS MER:Storförlust för Borås Basket – återigen i underläge i SM-finalen

LÄS MER:Borås Baskets besked – kvitterade finalen

LÄS MER:Borås Basket föll i första finalen mot Norrköping

ANNONS